Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, "Kahramanmaraş halkının Trafikte uygun olmayan şekilde araç kullananarak mağdur olmamaları için öncekle neler yapacağımızı hatırlatma yapmakta fayda var. Kahramanmaraş ilinde trafikte öncelikli olarak tespit ettiğimiz sorunlara çözüm arayarak,vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbiri hayata geçiriyoruz. Özellikle saat 22.00'den sonra aşırı hız yapan, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinleyen, modifiye ve tescilsiz araçların,  özellikle motosikletlerin trafiğe çıktığı için vatandaşların trafik kurallarına uymaları,  gerekse ceza yazılmasını önlemek ve mağdur olmamak için ikaz ve uyarıları dikkate almaları önem arzediyor. Bugünden itibaren abartılı egsoz, yüksek sesle müzik konularında denetim ve uygulamaların süratle  başlayacağını kamuoyuna bilgi olarak sunuyoruz 

'Trafik sorunlarını tespit edip çözüme kavuşturacağız”

Kentin trafik problemine çözüm bulmak için çalıştıklarını dile getiren Emniyet Müdürü Cebeloğlu,  , “Trafik bizim, üzerinde durulması  gereken önemli bir sorundur. Milyonlarca maddi kayıp ve en önemlisi can kayıpları yaşadığımız bir konu. Dolayısıyla insan sağlığı bizim için birinci önceliktir. Bu noktada geniş çaplı bir çalışma yapılması için talimatı verdik”diye konuştu.

Şehirde  trafik konusunda radikal değişiklikler yapacaklarını ve bu konuda özel bir çalışma yaptıklarına dikkat çeken Cebeloğlu, vatandaşları mağdur eden her türlü uygulamanın tespitinin yapılacağını kaydetti.

Sözlerini sürdüren Cebeloğlu, “Trafik konusunda Büyükşehir Belediyesi ile görüşmek sureti ile çalışmalar gerçekleştireceğiz. Vatandaşı mağdur edecek her türlü uygulamanın tespitini yapacağız. Bizim tarafımızdan çözülmesi gerekenleri surat ile çözeceğiz. Onun için biraz zamana ihtiyacımız var,zaten bizim sorunları tespit etme ve çözme tarzımız Kahramanmaraş’taki sivil toplum kuruluşları olmak üzere şehrin bütün katmanları ile birebir bu sorunları tespit edip bunları kaynağından tespit edip ona göre çözümler gerçekleştireceğiz.Kahramanmaraş’ta 170 bin civarında tescilli araç var. Trafik hemen hemen tüm yerlerde temel sorunlarımızdan bir tanesi. Bunun nedeni tabi gelişen ve değişen şehirleşme, nüfus ve araç artışıdır. 10 yıl önce yapılmış bir yol 15 yıl sonra yetersiz olabiliyor. Dolayısı ile yerel yönetimlerimiz de bu konuda azami bir çaba sarf ediyor. İlgili kuruluşlarla el ele vererek bu noktada önem arz eden sorunları en kısa sürede çözeceğiz"diye bilgi verdi.

“Sabit radar uygulamasına geçeceğiz”

Trafikte terör estiren sürücülere de önlemler alınacağının altını çizen  Cebeloğlu, “Bunların tepesinden inmeyeceğiz. Bunlarla en sert şekilde  mücadele etmeye devam edeceğiz. En ufak bir aksama ve kesinti olmadan uyuşturucu ile mücadele birinci önceliğimizdir.Kahramanmaraş’ın çok sayıda bulvarı var ve özellikle gece 22.30 ile 23.00’da itibaren aşırı hız yapan araçlar var. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinleyen araçlar ve Doğan, Şahin markalı araçlar özellikle modifiye edilmiş ve trafiğe çıkmaya uygunluğu olmayan araçlar var. Bunların da üstüne şiddetle gideceğiz. Dolayısı ile vatandaşlarımızın aşırı hız, modifiyeli araç ve tescilsiz araç kullanımında mağduriyet yaşamamaları için bu şekilde trafiğe çıkmalarını istemiyoruz. Bununla ilgili olarak tüm bulvarlarımızda sabit radar uygulamasına geçeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.