Kanal Maraş’ın gündeme taşıdığı Elbistan Belediyesinin Denetim Raporu dosyası Ulusal medyada Türkiye gündemini sarstı. Belediyenin Denetim raporunu haber yaparak yayınladıktan sonra Haber Merkezimizi mesaj yağmuruna tutan Elbistanlı vatandaşlar, Raporda; ''asfalt yama tamir bakım ve onarımında harcanan bütçe ile fiili durumun uyuşmadığını bir nevi yolsuzluk yapıldığının tespit edildiğini, bunu neden gündeme taşımadığımızı'' ifade ettikleri görüldü.

Raporda bahsedilen sözlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak üzere örnek verecek olursak; (5 milyon TL asfalt yama ve tamir bakım onarımı için bütçe ayrılıyor, ancak bakım ve onarımı yapılan yollar için çok daha düşük bir bedel harcandığı'' anlamı taşıdığı düşünülmelidir.  

SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜDÜR OLAMAZ

Elbistan Belediyesinde sözleşmeli personel olan H.D. Fen işleri Müdürlüğüne getirilmesinin de yasal olmadığı, hiçbir sözleşmeli personelin Müdür olarak görev yapmayacağı 5393 sayılı Kananun 49 maddesinin 3.fıkrasın da açıkça belirtilmiştir. Kaldı ki H.D. Maden Mühendisi olup Fen İşleri Müdürlüğüne İnşaat Mühendisi atanabilir.


 

Halkın yanında yer alan haber sitesi olarak bizde bu soruyu Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e soruyoruz:

''Asfalt yama tamir bakım ve onarımına harcanan bütçe ile durumun uyuşmadığı'' bir nevi usulsüzlük-yolsuzluk yapıldığı bahsedilen raporda, ''bütçe ile durumun uyuşmaması'' hakkında bütçeden ne kadar bir bedel ayrılıp, yama işi için ne kadar harcandığını, bütçedeki bedelin nereye gittiğini veya kimlerin cebine girdiğini net ve tatmin edici kamuoyuna bir açıklama yapılmasını istiyoruz.