Elbistan Metro Turizm İşletme Sahibi Mustafa Genç, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün makamının yetkilerini insanların ekmeklerini ellerinden almak için kullandığını iddia etti. 

Elbistan Metro Turizm İşletme Sahibi Mustafa Genç imzası ile yazılan açıklamada, Gürbüz'ün 2018 tarihinde alınmış olan yolcuyu indirip bindirme izni kararına önümüzdeki ilk ÜKM, toplantısında iptal ettireceğim diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü.

Elbistan Metro Turizm İşletme Sahibi Mustafa Genç'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Elbistan Metro Turizm'in işletme sahibi olarak 19/06/2021 tarihinde Elbistan'a gelen sayın bakanım Mahir Ünal'a bir yemek esnasında otogara alınmadığımdan dolayı yaşadığım sorunlarımı anlattım.

Şikayetimden dolayı sayın bakanımdan fırça yiyen Başkan Mehmet Gürbüz bu durumu hazmedemeyerek Bakan'a rest çeker gibi 23/06/2021 tarihinde bir basın açıklaması yaparak mülkiyeti büyük şehre ait olan geçici olarak işletmeciliği Elbistan belediyesine devredilen Şehirler Arası Otobüs Terminali'ni köy garajı yapacağını açıklayarak şehirler arası otobüs firmalarına kendi özel otogarını yapsınlar diye çağrıda bulunmuştur.

Bunun üzerine Elbistan'a gelen Metro Turizm yetkilileri başkanla yapmış olduğu görüşmelerinde başkanın özel taleplerini yönetime ileteceklerini söyleyerek ilçemizden Perşembe günü ayrılmışlardır. Bu talebi sormak için 12/07/2021 tarihinde Salı günü başkan Mehmet Gürbüz Metro Turizm'den gelen yetkilileri telefon ile arayarak talebinin durumunu sormuştur. Metro Turizm'in yetkilisi de talebinin yönetimde kabul edilmediğini söylemişlerdir.

Bunu öğrenince başkan Mehmet Gürbüz daha da hırçınlaşarak Elbistan Metro Turizm yazıhanesinin otogar dışında olduğu için Kahramanmaraş ÜKM, 2018 tarihinde almış olduğu yolcuyu indirip bindirme izni kararına önümüzdeki ilk ÜKM, toplantısında iptal ettireceğim diye tehdit etmiştir. Sayın Gürbüz efendi, ÜKM olan 32 üyenin Elbistan Belediyesi'nde çalışan emrindeki kişiler zannetmiştir. Elbistan'da TBMM, kanunlarını kendi tanımadığı gibi Kahramanmaraş Büyükşehir ÜKM, dairesinde de kendi istediği hukuksuzluğu kanun tanımazlığını yaptırırım sanmıştır.

Sayın Gürbüz efendi burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhurbaşkanına verilen oylarla sen o makamda oturup makamının yetkilerini insanların ekmeklerini ellerinden almak için kullanacağına insanlara yardımcı olmanı sana tavsiye ederim. Oysa siz halkınıza hizmet edeceğinize sorunları çözeceğinize halka ve Elbistan esnafına kanunsuz bir şekilde zulüm ve işkence ediyorsunuz. Bu makamlar senin gibi çok belediye başkanları gördü. Burası kimseye kalmadığı gibi sana da kalmaz.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ihanet ediyorsun.

Eğer kendinize güveniyorsanız ilk önce bir mahalle muhtarlığına aday ol ve kazan, ondan sonra seni göreyim ben.