Edinilen bilgiye göre; Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi tarafından düzenlenen Elbistan Festivali'nin 7. ve son günü iptal edildi. Festivalin 7. ve son gününde Haluk Levent ve Melek Mosso sahne alacaktı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 30 Temmuz günü yapmış olduğu açıklamasında, "1 Ağustos’ta dört sanatçının sahne alacağı muhteşem bir finalle sonuçlandırmayı planlıyoruz. Bu festivalin daha üstünde bir yaklaşımla hemşerilerimize yeni bir müjdeyi vermek istiyorum. 1 Ağustos Dünya Elbistanlılar Günü ilan edilmesi için çalışmalara hız verdik. Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal’ın büyük destekleri ile birilikte bu günü artık ilan edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

31 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen Elbistan Festivali'nin 6. gününde Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz sahneye çıkarak 1 Ağustos'ta düzenlenecek Elbistan Festivali'nin 7. ve son gününün iptal olduğunu açıkladı.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan bugünki 'Gürbüz Efendi eğlenceye devam mı?' başlıklı köşe yazısında da konserlerin iptal edilmesini dile getirmişti.