Elbistan'da sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri artık herkesi korkutuyor.

Gezen köpeklerin kulağında herhangi bir küpe yok ve yürürken insanlar sokak köpekleri saldırmasın diye sağını solunu kollayarak yürümek zorunda kalıyor. Yer yer yaşanan üzücü saldırma olayları da cabası. Yetkililerin bu konuya makul bir çare bulması isteniyor.

Elbistan Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Ahmet KIYAN mahallede yaşayan vatandaşların sokak köpeklerinin toplanması ile ilgili talebini Elbistan Belediye Başkanlığına dilekçe yazarak bildirdi.

Muhtar Ahmet KIYAN’ın Elbistan Belediyesine yazdığı dilekçede;

“İlçemiz Yeşilyurt Mahallesi ve Elbistan genelinde köpeklerin çoğalması sonucu halk korku yaşamaktadır. Çocuklar panik içerisinde psikolojik olarak bu duruma bağlı korku ve endişe yaşamaktadırlar.

Buna bağlı olumsuzlukların giderilmesi ve ilgili birimlere talimatlarınızı arz ve rica ederiz.” ifadelerini kullandı

Dilekçe üzerine Elbistan Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün vermiş olduğu cevapta şu ifadelere yer verdi;

"İlgili yazınızda; Elbistan İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde ve Elbistan ilçe genelinde bulunan sokak köpeklerinin çoğaldığını ve bu durumun endişe ve korku yarattığından gerekli işlemlerin yapılması talep edilmektedir.

Bu kapsamda; Belediyemizin ruhsatlı bir barınağı olmayıp ruhsat işlemleri devam etmektedir. 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu uyarınca aktif olarak tüm köpeklerin toplanması mümkün olmayıp saldırgan olduğu beyan edilen sokak hayvanları, bulunduğu mevkiden alınarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülüp kısırlaştırma ve aşıları yapıldıktan sonra yine 5199 sayılı Kanun gereği alındıkları ortama bırakılmaktadır.

Bilgilerinize rica ederim.

KİRALADIKLARI ARAÇ NEREDE?

Elbistan Belediyesi Denetim Raporunun 9.Maddesinde "köpek toplama aracı" kiralandığı belirtiliyor. Aylık binlerce lira verilerek kiralanan köpek toplama aracının denetim raporunda çok fazla bedel ile kiralandığı ve bu kiralama bedeline karşılık araçların kendisinin satın alınacağı belirtilmişti.

Peki bu kiralanan "köpek toplama aracı" şu an ne işe yarıyor?

Ya da ''Böyle bir araç var mı yok mu?” bu soru vatandaşların aklında soru işareti yaratıyor. Eğer köpek kiralama aracı var ise (denetim raporunda var gözüküyor) neden bu köpekler toplanmıyor? Yoksa boşa kiralama bedeli mi ödeniyor?

Elbistan belediyesinden bu konuda nasıl bir açıklama yapılacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

İŞTE YAZILAN DİLEKCENİN GÖRÜNTÜSÜ VE CEVABI: