Türkiye'de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 'planlayıcısı ve uygulayıcısı' olarak görülen Fethullah Gülen yapılanması terör örgütü olarak tanımlandı ve kısaca “Fetö” olarak adlandırıldı. Örgüte üye olan ve bağlantısı bulunduğu düşünülen kişilerle ilgili yargılamalar ve hapis cezaları devam ediyor.

HAPİS CEZASI OLDUĞU HALDE BELEDİYE'YE NASIL ALINDI?

Bu yargılamalar sürerken, Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi'nde 2019 yılında göreve getirilen avukat H.B.'nin “Fetö bağlantılı” olduğu gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 09.03.2018 tarih 2018/25049 esas sayılı iddianamesi ile hakkında kamu davası açıldığı, açılan bu dava sonucunda 2018/228 Karar 2018/25049 C.Savcılığı Esas Nolu Gerekçeli Kararda yazıldığı üzere Mahkemece suçu sabit görülerek 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi uyarınca 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın cezasının 3713 sayılı kanunun 5. maddesi uyarınca 1/2 oranında artırılarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın beyanlarının etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını gerektirir mahiyette olduğu değerlendirilmekle TCK'nın 314/3 maddesi delaletiyle TCK'nın 221/4 maddesi gereğince takdiren cezadan 3/4 oranında indirim yapılmak suretiyle sanığın 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın sabıkasız geçmişi lehine takdiri indirim nedeni kabul edilerek cezasından 5237 sayılı TCK'nın 62/1 maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği, sanığa verilen hapis cezasının 2 yıldan az olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı, ancak Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün 2019 seçimden sonra bu ismi sözleşmeli personel olarak belediyeye aldığı ve halen Belediyenin davalarına baktığı iddia edildi.

Fetö'den hapis cezası alan avukat H.B.'nin Elbistan Belediyesi'nde görevli olduğu ve aktif olarak sözleşmeli ve kısmi zamanlı çalıştığı öne sürüldü.

Geçtiğimiz yıllarda AK Partili Mehmet Metiner ile tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmedim” sözleri yeni bir boyut kazandı. 15 Temmuz sonrası hakkında işlem yapılan ve ceza alan Elbistan Belediyesi'nde sözleşmeli olarak görevli olan avukat H.B.'nin halen görevini sürdürdüğü, oysa haklarında işlem yapılan ve bugüne kadar hiçbir FETÖ itirafçısının görevine iade edilmediği İçişleri Bakanı tarafından açıklanmıştı.

Hal böyle iken FETÖ Silahlı Terör örgütüne üye olmakla suçlanan ve hapis cezası alan avukat H.B'nin halen Belediye bünyesinde çalıştırıldığı öne sürülüp, Belediye Başkanı Gürbüz'ün en yakınında yer alarak görevine devam ettiği, Elbistan kamuoyunun en çok konuştuğu konular arasında yer aldığı öğrenildi.