7 Nisan Çarşamba günü Elbistan Belediyesi’nin Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, ihalelerde yan teklif veren firmaların imzasının sahte olduğu öne sürülünce gerginlik yaşanmıştı. Bu gerginlik MHP camiasında da büyük tartışmalara yol açtı.

Yine geçtiğimiz günlerde tartışmalar sosyal medyaya yansıdı. Alınan bilgi ve iddialara göre; Elbistan eski ülkü ocakları Başkanı Muhammed Kaya, AK Partili Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'e karşı sosyal medya hesaplarında 'ihale' ile ilgili eleştiriler paylaştığı, bu eleştirileri Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün yeni ülkü ocakları başkanına yansıttığı ve yeni ocak başkanını doldurduğu, bunun sonucunda eski ve yeni ocak başkanları arasında telefonda tartışma yaşandığı öne sürüldü.

Eski ve yeni ocak başkanları arasında başlayan tartışmanın sokağa yansıması sonrası bir araya gelen başkanlar, kavgaya tutuştu. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüşünce, yeni ülkü ocakları başkanı Esat Kılınç, eski Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Kaya'ya ateş açarak yaraladı.

Silah seslerini duyan çevre sakinleri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı Kaya hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri çevre güvenliği sağlarken, Olay Yeri İnceleme ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

Öte yandan yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan başkan Kaya'nın ağır yaralandığı, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen mevcut başkan Esat Kılınç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.