Kahramanmaraş'ın ilk internet televizyonu olan Kanal Maraş, ''Açık Masa Özel” programı Kahramanmaraş ve Türkiye'nin önemli gelişmeleri sıcağı sıcağına masaya yatırmaya devam ediyor. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan moderatörlüğünde gerçekleşen programın bu haftaki konukları İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av.Ahmet Çabukel ve Elbistan İyi Parti İlçe Başkanı Av.Hüseyin Gül oldu.

Programda Kahramanmaraş ve Elbistan'ın önemli sorunları ve Elbistan Belediyesi'nde yaşanan skandallarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

YouTube ve sosyal medya facebook yayınlarında fark yaratan Kanal Maraş, Açık Masa programında bir belge yayınlayarak, Elbistan Belediyesinin Şeker Fabrikasına yüzlerce kamyon Kireç taşı verdiğini ve bunun karşılığında hiç bir bedel almadığını ve 2019 yılındaki bu kayıtların ortaya çıkmaması adına 2020 yılında herhangi bir kayıt yapılmaması yönünde Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün karar aldığını, söylemesi üzerine İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Gül'ün Şeker Fabrikasından demir ve beton alındığını söylemesi geceye damga vurdu. Hüseyin Gül konuşmasında ''Elbistan Belediyesinin şeker fabrikasına 529 bin ton kireç taşı verdiğini ve hiç bir şekilde bu kireç taşı karşılığında bir bedel alınmadığını'' açıkladı.
 


 

Konuyla ilgili İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hüseyin Gül, bu belgenin daha önce eline ulaştığını ancak kamuoyuyla paylaşmadığını dile getirerek, Elbistan Belediyesi'ndeki gerçekleşen bir meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyelerinin sorduğu soru doğrultusunda; Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün, ''Biz şeker fabrikasından beton ve demir alıyoruz'' diyerek itirafta bulunduğunu kaydetti.

BAYRAM ŞEKERİ İDDİASI
Program sırasında Kanal Maraş'ın WhatsApp hattına gelen bilgi canlı yayında bomba etkisi yarattı.

İddiaya göre; "2020 yılında Pandemi nedeniyle Bayramlaşma yapılmadı ve o bahsi geçen Bayram Şekerleri hiç alınmadı ama alındı olarak gösterildi." ifadeleri yer aldı.