Elbistan Belediyesi'nin Mecils Toplantısı dün saat 14:00'te yapıldı. Alınan bilgiye göre, Grup Toplantısına iştirak etmek üzere Kahramanmaraş'tan teşkilat ve yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcıları Hakan Dereli ve Ali Köfte katılarak, Elbistan Belediyesi'nin kesin hesap bütçesi'nin Cumhur İttifakı'nın MHP'li Meclis Üyeleri'nden Hulusi Binboğa'nın red oyu ve Denetim Komisyon Başkanı Fevzi Ergin'in kabul oyu vermemek için katılmadığı öne sürülerek Meclis'ten oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ İL TEŞKİLATI ELBİSTAN'DAKİ SORUNA EL ATTI

Her zaman sosyal medya hesaplarından canlı yayın verilen Elbistan belediyesinin Meclis Toplantısı'nın bu sefer verilmediği görüldü. İYİ Parti'nin Elbistan İlçe Başkanı Av.Hüseyin Gül'ün gündeme taşıdığı ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundukları yolsuzluk iddialarını bir nevi sümen altı etmek ve kesin bütçe'nin kabul edilmesi için AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığının bizzat teşkilat ve yerel yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcılarını Elbistan'a gönderdiği ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile İlçe Başkanı Ahmet Traş arasında sorun yaşanmaması için gerekli adımları attıkları öne sürüldü.

MECLİSTE İBRA ETTİNİZ, HALKIN VİCDANINDA NASIL İBRA OLACAKLAR?

Bundan sonra her Meclis toplantısında teşkilat ile yerel yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcılarının Elbistan İlçesine giderek Meclis üyeleriyle grup Toplantısına katılacakları iddia edildi. Vatandaşların bazıları, ''Meclis toplantısında oy çokluğu ile kesin bütçeyi AK Parti ve bazı MHP üyeleri ile ibra ettiler. Halkın vicdanında nasıl ibra olacaklar?'' dedikleri öğrenildi.

AHMET TRAŞ'IN DURGUN HALİ GÖZLERDEN KAÇMADI

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Traş'ın grup toplantısında dalgın ve durgun hali gözlerden kaçmadı. Çekilen fotoğrafa yansıyan bu görüntü kamuoyunda değişik yorumlara sebep oldu. Paylaşılan fotoğrafa ''Ahmet Başkan'ın içinde fırtınalar koptuğu belli. Ahmet başkanım senin verdiğin kararlar bizim için önemli'' diye yorum yazan bir çok Elbistanlı vatandaşların olduğu görüldü. Elbistan İlçesinde sorunların her ne kadar üstü örtülmeye çalışılsada bu suyun altından daha çok suların akacağı halk arasında konuşuluyor.