Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanlığına 31 Mart 2019 seçimlerinde ilk defa seçilen Ak Parti'li Mehmet Gürbüz, belediyede çalışan 12 sözleşmeli personelden 8'inin görevine, son vermişti.

Başkan Mehmet Gürbüz, işten çıkardığı sözleşmeli personelin yerine başka illerden yeni personel almıştı.

İşten çıkarılan 8 personelden 7 sözleşmeli personel dava açmış ve lehlerine çıkan karar üzerine de göreve başlamışlardı.

Ancak, Elbistan Belediye başkanı Mehmet Gürbüz Mahkeme kararı ile işlerine tekrar dönen 7 sözleşmeli personeli yine kış günü, işine son verdi.

İşçilerin tekrardan yargı yoluna giderek haklarını arayacakları belirtildi. Elbistan da Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e karşı kamuoyunda tepkiler giderek büyüdüğü öne sürüldü.

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçen günlerde Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanları hakkında yapılan anketlerde şok sonuçlar çıktığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün başarısız Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında yer aldığı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a anket sonuçlarının raporlanarak sunulduğu ifade edildi.