ELBİSTAN belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün Denetim Komisyon raporuyla ortaya çıkan 30 maddelik usulsüzlük veya yolsuzluk olayıyla ilgili yaptığı açıklama kamuoyunu pek tatmin etmedi. Bu açıklamalar doğrultusunda pek inandırıcı bir açıklama yapmadığı ortaya çıkarken, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, 1 ton 250 kilogramlık bayram şekerinin yüksek fiyatla alındığı ve sadece şehir dışındaki firmalara teklif verildiğini söylemişti. Bizde Kanal Maraş olarak bu firmalara araştırıp doğru olup olmadığını belirledik. Yine Cuma günü yaptığımız 'Mehmet Gürbüz: Leyla’yı adresinde bulamadık!' başlıklı haberimiz gündeme oturmuş ve araştırmalarımıza devam etmiştik. Bugün ise Elbistan Belediyesine iş yapan bir şirketin Ticaret ve Sicil Gazetesindeki yazılı bulunan adresine gittik. Bu adreste de Elbistan Belediyesiyle iş yapan ve binlerce lira fatura kestiği iddia edilen şirketin belirlenen adreste olmadığını tespit ettik. Ticret sicil gazetesindeki adreste K.....han şirketinin Şazibey Mahallesi 64002. Sk... olduğu yazılı ancak belirtilen adreste şirketin olmadığı ortaya çıktı.

KIZ KARDEŞİ VE ENİŞTESİ ELBİSTAN BELEDİYESİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Adı geçen K....han LTD şirketinin sahibi F.A. nın kızkardeşinin Elbistan Belediyesinde söşleşmeli personel olduğu kızkardeşinin kocasının yine Elbistan Belediyesinde yine söşleşmeli personel olarak çalıştığı belitilirken şirket sahibi F.A.'nın Mehmet Gürbüz'le akraba olduğu bir başka iddia konusu kamuoyunda dilden dile konuşulması dikkat çekti.

BASIN, YAYIN, AFİŞ VE REKLAM GİDERLERİNDE YALAN KONUŞTUĞU ORTAYA ÇIKTI

AK Partili Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün, göreve geldiği günden itibaren kendi yandaşlarını kayırdığı iddiası her geçen gün konuşulup, bu hususta tartışma büyürken, Gürbüz'ün geçen günlerde yaptığı Basın toplantısında dile getirdiği, 100 bin 705 TL Basın, Yayın, Afiş ve reklam giderine harcama yaptık. Komisyonun belirlediği gibi herhangi bir fazla harcama yapmadık sözüne karşılık Kanal Maraş bugün ele geçirdiği belgede sadece; 2020 yılında 8 aylık sözleşme ile bir yerel TV'ye 80 bin TL artı KDV Toplam 94.400 TL ödeme yaptığı belirlenirken, Basın toplantısında yaptığı 100 bin 705 TL'lik harcamanın içinde Yerel TV'ye ödenen paranın olmadığı ortaya çıktı.

Hem AK Parti cenahından hem de MHP cenahından ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'den Kamuoyuna bir net açıklama yapılmaması, sessiz kalınması karşısında Elbistan Halkı büyük tepki gösterirken, ; AK Parti ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün bu belgeler karşısında nasıl bir tavır takınacakları ve ne tür bir açıklama yapacaklarını merakla beklemeye başladı.