Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya'da da hissedildi.

Kahramanmaraş merkezde hissedilen depremin ardından vatandaşlar sokağa çıktı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ÜST ÜSTE DEPREMLER

AFAD, 21.08'de 5.4 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

BAKAN SOYLU:

Bölgeyle irtibat kurduk. Elazığ valimiz ile irtibatta bulunduk. Elazığ Sivrice merkezde 4 - 5 yıkık bina var. Şu anda can kaybı bize iletilmiş değil. İki yaralama var. Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi. Herhangi bir can kaybı olmadığı konusunda bilgilerimiz mevcut.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR

Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok. Büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. 

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK:

Kızılay Başkanı Kerem Kınık meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Kınık yaptığı açıklamada, "Elazığ Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalılmasınlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Elazığ'dan gelen ilk görüntüler

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY'DAN İLK AÇIKLAMA

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

Biraz büyük bir deprem. Belki sizde de söylemiş olabilirim Elazığ çok kritik bir yer. Doğu Anadolu fayı çok kritik, gerilim çok yüksek. Bu deprem beklenebilen bir depremdi. Bu deprem önemli bir deprem, yer kabuğunu önemli miktarda kırmış olabilir. 50 - 60 km yer kabuğu kırılmış olabilir. Ciddi bir hasar vardır, inşallah ölümler fazla değildir.

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL

Şu an can ve mal kaybı yok. Gaziantep'te her şey sakin. Bu süreci takip ediyoruz. 

ELAZIĞ BARO BAŞKANI:

Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor.

(Kaynak: AA)