Siyaset dünyası Ak Parti Ekinözü İlçe Belediye Başkanı Bilal Eker'in İYİ Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Kaplan'ın iş yerini bastığı ve tehdit ettiği iddiasıyla çalkalanıyor.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İYİ Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak bir kez daha AKP'nin "Zorba Belediyeciliğine karşı direniyor, tüm kuvvetimizle bu yönetim anlayışını ve izansız yöneticileri kınıyoruz.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL, ZORBA BELEDİYECİLİK!
Kahramanmaraş Ekinözü ilçesinde, AKP'li Belediyenin mübarek Ramazan ayında dağıttığı erzak paketlerinin adil dağıtılıp dağıtılmadığının tartışıldığı bir Facebook sayfasında, kimseye hakaret etmeden ve iftira atmadan fikrini beyan eden İyi Parti Ekinözü İlçe Başkanımız Sayın Bilal KAPLAN'a karşı yapılan tehdit ve şantajları kamuoyu nezdinde kınıyor, AKP'nin bozuk belediyecilik siciline büyük harflerle kazıyoruz.

ELEŞTİRİ KALDIRAMIYORSANIZ, KOLTUKTAN VAZGEÇİN!
Sosyal yardımları bu milletin vergilerinden değil de kendi kesesinden dağıttığını zanneden AKP'li Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, yalnızca sosyal medyada aleyhine yapılan bir yorumu sebep göstererek ilçe Başkanımız Bilal Kaplan'ı önce telefonla arayarak tehdit etmiş ardından kardeşim dediği Akedaş Yöneticisi Eyüp Koyuncu ve dayı oğulları olan Mehmet Acar ve Hulusi Acar ile ilçe başkanımızın işletmesine gelerek ağza alınmayacak küfürler savurmuşlardır. Bununla da yetinmeyip Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker'in dayı oğulları olan Mehmet Acar ve Hulusi Acar, Parti ilçe başkanımız Bilal Kaplan'ı şahitlerin de bulunduğu ortamda "dağa kaldırmakla" ve "canından olmakla" tehdit edecek kadar kurmuşlardır.

LİYAKATSİZ YÖNETİCİ, AHLAKSIZ YÖNETİMİ DOĞURUR.
Belediye Başkanı Bilal Eker'in "kardeşim" diyerek tanımladığı Eyüp Koyuncu, aynı sosyal medya paylaşılan yaptığı yorumda "Önce can sonra canan, Ak Parti'nin fakirleri yok mu? Bilal Eker Başkan Ak Partili fakirlere baksın da cananlara sonra bakar." ifadelerine yer vererek yozlaşmış zihniyetlerin bir kez daha aşikar etmişlerdir. İhtiyaç sahibi halkı partisine göre ayrıştırmak ve devletin yardımı vatandaştan esirgemek tek kelime ile ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlığın sebebi ise liyakatsiz yöneticiler ve AKP'nin belediyecilik anlayışıdır.

Aynı belediye başkanı 20 Nisan 2021 Salı günü Ekinözü halkının gözü önünde "Ben Belediye Başkanıyım, benim dediğim olur." diyerek polis memuru S. ile Bekçi Ö'ye MOBESE kameralarının kayıt aldığı bir ortamda fiziki darp uygulayarak hakaret etmiş, polis memuru S. havaya ateş ederek kendisini koruma altına almaya mecbur bırakılmıştır.
İktidar partisinin belediye başkanı olmak iyi partili ilçe başkanımıza tehdit, küfür ve hakaret etme hakkını vermez. Görevlerini yerine getiren güvenlik güçlerine saldırı, hakaret ve küfür etme hakkını vermez. Aksine halkın verdiği yetki ve aldıkları oyun mahcubiyeti gereği millete hizmet etmesi gereken AKP'li Ekinözü Belediyesi bizim söylemeye ar ettiğimiz hareketler sergilemekte ve yöneticiler şahsiyetlerini bu akıl almaz eylemlerle ortaya koymaktadır.

HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ!
İYİ Parti tüm desteği ile İYİ Parti ilçe Başkanımızın, görevini yerine getiren güvenlik güçlerimizin ve bu hadsizliğe maruz kalan halkımızın yanındadır. Vatandaşımızın hakkını her türlü yasal platformda sonuna kadar savunacak, haklı davalarında yalnız olmadıklarını göstermek için dimdik arkalarında olacağız. Bu tür davranışlar tükenmişliğin ve kokuşmuşluğun göstergesidir. Milletimizi ekmeği ile tehdit ederek saltanatınızı sürdüremeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz.