İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yapılan basın toplantısına kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Toplantıda İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, yaptığı sunumda kanser taramadan kurumlar arası çalışmalara, aile hekimlerinden sportif faaliyetlere kadar yapılan çalışmalarla alakalı bilgi verdi.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Suriyeli mülteciler için yeni yapılan projelerini de burada anlattı.

Yener şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta bulunan Suriyeli misafirlerimize birinci basamak sağlık hizmetini Göçmen sağlığı merkezinde ve konteynerkentteki sağlık tesisimizde vermekteyiz” diyen Yener: “Ayrıca Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçemizde sağlık çalışanları Suriyeli olan 2 tane daha göçmen sağlığı merkezi 1 ay içerisinde faaliyete geçecektir. Tüm Suriyeli misafirlere yönelik muayene, bağışıklama programı, bebek, çocuk, gebe, lohusa izlemleri gibi Birinci Basamak Sağlık hizmetinin sunumu sağlanmaktadır” dedi.

Türkiye’de bir çok yeniliği yaparak Sağlı Bakanlığı tarafından defalarca ödüllendirilmen Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünün faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Yener, özellikle iş sağlığı konusunda da çalışmalarının olduğunu belirtti.

Yener şöyle konuştu: “İş sağlığı ve güvenliği faaliyetleri kapsamında; Tarımsal Sulama Faaliyetinde bulunan Kılavuzlu Sulama Birliği’ne hizmet sunumu yapılmaktadır. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan sözleşme ile 2017 yılı itibari ile Diğer Sağlık Personeli(DSP) hizmetleri verilmektedir. Halk Sağlığı Verimlilik karnesi hedef sözleşme sayısı olan 90 işyeri ile anlaşma yapılabilmesi amacıyla Eczacılar ile görüşmeler yapılmaktadır. TCDD Yolları İle İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personeli hizmet sunumu için görüşmeler yapılmaktadır. Tarım İl Müdürlüğüne İSG Eğitimi Hizmet sunumu yapılmaktadır.Çalışan sağlığı Birimi olarak bu güne kadar yaptığımız faaliyetler kapsamında;  Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Müdürlüğümüz personeli, TSM, AH ve ASE’na toplam olarak 1368 kişiye eğitim verilmiştir.Müdürlüğümüz bünyesinde ki tüm binaların saha ziyaretleri yapılarak problemler tespit edilmiştir. 6 ilçemizin  tüm binaların risk analiz raporlarının yazılmış, 3 ilçenin rapor yazımı son aşamaya gelmiştir. En kısa zamanda teslim edilecektir. 12,04,2016 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda İlimizdeki diğer kurum yöneticileri ve iş güvenliği uzmanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya 58 kişi katılmıştır. 2017 Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezinde kurs gören Usta ve Kalfa adaylarına İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Eğitimi verilmiştir”