Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi Yörükselim Mahallesi muhtarı Akif Neşnat önderliğinde down sendromlu Suna Akar'a yaş günü sürprizi yapıldı.

Yaş günü pastasıyla Suna Akar'ın evinin kapısını çalan muhtar ve arkadaşları, güzel bir sürpriz yaptı. Kapıda gelen araçları görünce sevinçle alkış çalan Suna Akar, gözyaşlarına hakim olamadı. Kızının bu mutlu anıyla son derece duygulanan annesi ise bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Yörük Selim Mahallesi muhtarı Akif Neşnat'a teşekkür ederek, ''Çok mutluyum, kızımı mutlu ettiniz. 17 Yıldır kızım için burada yaşıyoruz. Suna 41 yaşına girdi Suna'nın 30 yıl boyunca dişi yok. Diş hastanesine gittik, burada yapmıyoruz, devlet karşılamıyor dediler. Benim aldığım bin 500 TL bakıcı maaşım var. Yetmiyor. 41 Yıldır her hizmetini ben görüyorum. Buraya geliş sebebimiz Sunadır. Geldiğimiz yerde Sunayı çok aşağılıyorlardı o yüzden buraya geldik. Suna 4-5 kere kendini balkondan attı. Kırılmadık yeri kalmadı. O yüzden buraya yerleştik. Muhtarımız her yardımımıza koşuyor, arıyor hâl hatır soruyor. Bütün devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Sadece kızımın dişi yapılsın bunu istiyorum. Birde Kaski Müdürlüğünden evimize su getirmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Neşnat doğum günü sürpriziyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Suna kardeşimizi 2019 yılında adaylık döneminde oy istemek için evlerine ziyarete gitmiştim orada tanıdım. Suna'yı kısa olarak size anlatmak istiyorum; Suna kardeşimiz bundan 20 yıl öncesinde Osman Gazi Mah. İkamet etmekte iken Engelli olduğu için mahallenin diğer çocukları sürekli bu kardeşimizle alay ediyorlarmış. Anne ve Baba sırf Suna için kendilerini birazdan göreceğimiz iki göz odaya hapis etmişler. 2019 Mart Ayı itibariyle tanıyorum, sürekli olarakta yanlarına gidiyorum. Suna kardeşimizin bugün doğum günü. Dedim ki, belki suna kardeşimizin davullu zurnalı düğünü olmayacak ama rabbim nasip ederse inşallah davullu zurnalı olarak doğum gününü kutlayacağız."

SITKI GÜVENÇ'TEN DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ!
Suna'ya en özel Doğum Günü hediyesi Tekke'li Gülmezoğlu'ndan geldi; "Kahramanmaraş Ak Parti Eski Milletvekili Sıtkı Güvenç 30 yıl boyunca dişleri olmayan Suna'nın dişlerini yapacak müjdesini verince Suna ve anne babanın sevinçleri görülmeye değerdi."

DERNEK BAŞKANLARI İYİ DİLEKLERİNİ SUNDU
Halk Oyunları Eğitmeni ve Organizatörü Fatma Culfa, Sevgi Eli Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevgi Kılıçsallayan ve Gelecek Nesil Yardım Sayfası Başkanı Kübra Güdüklü de Suna Akar için iyi dileklerini sundular. Böyle bir organizasyonun içinde yer aldıkları için Muhtar Akif Neşnat'a teşekkürleri belirterek ; ''İlk defa böyle bir etkinlik için bir araya geldiklerini, Muhtar Akif abiye çok teşekkür ettiklerini, kendi mahallesinden hariç diğer mahallelerdeki yardıma muhtaç insanlarada ulaştığını, ne kadar teşekkür etsek azdır'' diyerek ''diğer mahallelerdeki yardıma muhtaç insanlarımıza da yardım elinin her yetkilimizin uzatmalarının gerektiğini onlarında mutlu olmalarını istediklerini'' söylediler.