Dolandırıcılık-Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık alanında Türkiye başarısı bulanan Kahramanmaraş polisi, önceki gün yine vatandaşı telefonla arayarak dolandırmaya çalışan bir şebekeyi çökertti. Daha önce Gaziantep’te bulanan dev bir şebekeyi çökerten ekipler bu seferde Batman emniyeti ile ortak bir operasyon ile şebekeyi çökertti. 

Ülke geleninde birçok insanı dolandırdığı tespit edilen şüphelilerin kendilerini sözde polis, komiser, savcı gibi tanıtıp, "Adınıza FETÖ terör örgütü hesap açmış ", "hesabınız terör örgütleri eline geçti " ve "adınıza birden çok hat açılmış" gibi tehditler ile vatandaşları dolandıkları ortaya çıktı. 

SURİYELİLERİ BİLE DOLANDIRDILAR
Telefon dolandırıcılığında çığır açan zanlıların oyunun yine polis bozdu. 
Suriye uyruklu 21 yaşındaki Ethem E. isimli esnafı arayan kendisini polis olarak tanıtan kişiler Arapça konuşarak "biz polisiz adınıza telefon hattınız 2 kişide. İptal etmeniz gerekiyor. Bu yüzden karakola dilekçe vermeniz lazım yoksa  çift hat kullanmaktan 8 yıl hapis yatacaksınız. Bundan kurtulmanız için size gönderdiğimiz PTT hesabına tüm paranızı yatırın" şeklinde telefon açtılar.

11 BİN TL PARA YATIRDI
Suriye uyruklu şahıs, 11 bin TL parsını olduğunu belirterek PTT üzerinden tüm parasını dolandırıcıların hesabına aktardı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan Suriyeli esnaf, polise haber verdi. Olay yerine gelen deneyimli dedektifler ilk önce hesaba bloke koydurdu. PTT hesabındaki paralar henüz dolandırıcılar tarafından çekilmeden kurtarıldı. Bloke konulan hesabı takibe alan Kahramanmaraş Polisi, zanlıları Batman’da buldu. Hemen Batman emniyeti ile koordine sağlayan Kahramanmaraş polisi, PTT hesabından parayı çekmeye gelen 2 dolandırıcıyı suçüstü yakalattı. Batmana gönderilen Kahramanmaraş Emniyeti Özel Polis Ekibi, yakalanan 2 şüpheliyi Kahramanmaraş' a getirdi.

TÜRKİYE’DE 7 OLAY AYDINLITILDI
Yakaladığı şüphelileri sorgulayan polis, aynı zamanda şahısların adına açılmış PTT ve banka hesap numaralarını detaylı inceledi. Yapılan operasyon kapsamında Kahramanmaraş'ta, dolandırılan 11 bin TL kurtarılırken, İzmir'den 15 bin TL, Trabzon'dan 25 bin TL, Ordu'dan 5 bin TL, Düzce'den 15 bin TL, Antalya'dan 10 bin TL,  İstanbul'dan 3 bin TL olmak üzere ülke genelinde 94 bin TL dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edildi.

GERÇEK POLİSE İNANMADILAR
Olayları aydınlatarak mağdurlara telefon açan Kahramanmaraş polisine, mağdurlar " gerçek polis olduğunuza inanmıyoruz siz dolandırıcısınız" şeklinde tepki gösterdi.

TELEFONU ATMAYA ÇALIŞTILAR
Batman'da suçüstü yakalanan Şüpheliler polis aracına binerken olayda kullanıldığı düşünülen ve kirli tabir edilen telefonu ekip otosunun içine atmaya çalışınca polis fark etti. Kirli telefon ele geçirildi.  Şüpheliler Ömer E. (25) ve Murat E. (27) adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR
Şüpheliler Ömer E. (25) ve Murat E. (27) adliyeye sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Aksu cezaevine götürüldü.

(Kaynak: Kanal Maraş)