Seçim süreci boyunca birçok üst düzey siyasi kişiliği 'Açık Masa'  programında konuk eden Kanal Maraş, halkla siyasetçi arasında deyim yerindeyse köprü oldu. Birbirinden farklı ve özel yayınlarla seçim sürecinde oldukça etkili bir basın rolü oynayan Kanal Maraş'ın bu kapsamda son canlı yayın konuğu DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı İrfan Karatutlu oldu. Karatutlu, Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında partisinin siyasetteki hedeflerini, tartışılan sorunlara çözüm önerilerini ve dünden bugüne siyasete bakışını anlattı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı İrfan Karatutlu, kendisi hakkında çok sert eleştirilerde bulunanlara ve AK Parti içerisinde hainlikle suçlayan partililere cevap verdi.

"AK PARTİ'DEN AYRILANLAR 'HAİN' DAMGASI YİYOR"
AK Parti kurulmadan önce bunlar başka partideydi” diyen Karatutlu, “Sayın Erdoğan olmasaydı Sayın Davutoğlu olmazdı. Ama Sayın Erbakan olmasaydı bu kez Sayın Erdoğan olmazdı. 'AK Parti'den nasıl ayrıldınız hainler' diyenler. Refah Partisi'nden AK Parti'ye geçerken o zaman da mı haindik? Bende o gün ayrılanlar tarafındaydım. Onlardan ayrılırken caiz, buradan ayrılmak isteyince 'hain' damgası yiyoruz. Lütfen, herkes adaletli olsun. Onları makul görüyorsanız bu da makul bir davranıştır. Bunu yapanların AK Parti'den önce başka partiside vardı.” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK TARTIŞMASI
''İttifak olacak mı?'' sorusuna Karatutlu, bir değerlendirme yapmak için erken olduğunu belirterek, ''Şu anda siyasi partimizin, siyasi kimliğimizin inşaası ile meşgulüz.'' açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı İrfan Karatutlu, konuşmasına şöyle devam etti;

''KARARSIZ SEÇMEN'' NASIL İKNA EDİLECEK

"Örnek verecek olursak, Mağralı Mahallesi'ndeki Ökkeş Amca, AK Parti'den önce muhakkak başka bir partiye veriyordu. AK Parti'ye vermesininde bir takım sebepleri vardı. Diyordu ki; Ben eskiden Adalet, Selamet veya Ana Vatan Partisindeydim. 'Ben bu kez değiştireceğim' dedi. Ekseriyet ve çoğunlukla ona döndü. Parti politikaları ve seçim vaadlerini gördü. Bunun yanında yönetecek insanların güvenilir olduğunu gördü. 2001 yılında bütün bunları toparladı ve dedi ki, 'Ben oyumu veriyorum'.

Şimdi AK Parti iktidarıyla birlikte bir takım sorunlar oluştu. Bizim kurduğumuz Deva Partisi sadece AK Parti'den endeks değil. Bunun yanında CHP, MHP ve partilerden bir araya gelmiş aynı ilkelerden ışığında bir kadro hareket oluşturuluyor. Biz kapı kapı dolaşarak partimizi herkese anlatacağız."