Siyasetin ana gündeminde yeni parti konuşulmaya devam ediyor. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulması beklenen yeni parti için Kahramanmaraş'ta da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti için bina tuttuğu iddia edilirken, Kahramanmaraş'ta da kurulacak yeni parti için 32 kişilik bir ekip kurulduğu ve bu ekip'in daha önce iki kez toplantı yaptığı öne sürülüyor.

LİSTEDE KİMLER VAR?
Kurulacak olan yeni partide Kahramanmaraş'ta kimlerin başrol oynayacağı da merak ediliyor. Çoğunluğu AK Parti’den kopan isimlerin oluşturacağı tahmin edilirken, Kurban Bayramında Konya'nın Taşkent ilçesine Davutoğlu ile birebir görüşme yapmak ve bayramlaşmak için Kahramanmaraş'tan bir çok siyasetçinin gittiği öne sürüldü.

İL BİNASI TUTULDU İDDİASI
Kurulacak olan yeni parti ekibinin Kahramanmaraş'taki çalışmalarına hız kazandırdığı da iddialar arasında. Söylentilere göre yeni partinin il başkanlığı binası tutuldu ve hazırlık yapılıyor. İlçelerde de teşkilatlanma için çalışmalarına başlayan yeni partinin, özellikle AK Parti’den kopmuş siyasilere teklif götürdüğü gelen bilgiler arasında. 

YENİ PARTİ'NİN ADI YAP MI?
Öte yandan partinin adı da, kısa adı YAP olan (Yaşam ve Adalet Partisi) partinin logosunda “başak”, “güneş” ve “terazi” simgelerinin yer alması dikkat çekerken parti adı ve logosunu koruma ve inceleme altına aldığı belirtildi.

Kaynak: Kanal Maraş / Özel Haber