16 Eylül  gecesi saat 04:30 civarında Ukrayna’da ki kaldığı evinde ölü bulanan Hayrettin Gök’ün ailesi cenazeyi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği araç ile Gürcistan sınır kapısından alarak Kahramanmaraş’a getirdi. Tekstil işiyle uğraşan Gök bundan 14 yıl önce Azerbaycan’a giderek burada evlendi. Azeri Aytekin Gök ile evlenen Hayrettin Gök, önceki gün işlerinin bir kolunu da Ukrayna’ya taşımaya karar verdi. Ukrayna’ya gecen ve burada bir ev kiralayan Gök, 16 Eylül gecesi eşine 03:35 civarında eşine  Whatsapp mesajı attı. Oğlunun resmini isteyen Gök’ten daha sonra haber alınamadı. Bunun üzerine Aytekin Gök, Hayrettin Gök’ün arkadaşlarını arayarak, yardım istedi. 16 Eylül sabahı ise Ukrayna Emniyeti Hayrettin Gök’ün öldüğünü tespit etti. Yapılan otopside Gök’ün yabancı bir cismin fazla alınmasına bağlı kalp krizi geçirdiği belirlendi. Aile ise Hayrettin Gök’ün Rus mafyası tarafından öldürüldüğünü ve Ukrayna’ya bu şekilde iş yapmaya kim gelirse gelsin sonunun ölüm olduğunu söyledi. Aile katil zanlılarının bulunup adalete teslim edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyor.

KATİLİ BULUNSUN
Morg önünde Kanal Maraş mikrofonlarına konuşan acılı eş Aytekin Gök, kocasının öldürüldüğünü bunun çözüme kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yandım istediğini belirterek: “İş yapmak için Ukrayna’nın Karkov şehrine gitti. 5-10 gün boyunca orada kalacaktı. Ayın 14’ü akşam bana ; ‘Arkadaşlar gelecek yanıma az sonra görüşürüz’ dedi. Saat  23:00 gibi aradım ulaşamadım. Sabaha karşı yine aradım, en son sabah 05:19’da Whatsapp görüşmesi oldu. Ayın 15’inde oğlumuz ilkokula başladı. Onu götürdüm okula, onun resmini görmek istedi bende çektim attım resmini görmedi. Bende çok merak ettim. Hemen bir daha aradım ulaşamadım. Bunun üzerine arkadaşlarına haber gönderdim. Her yerde aradılar, bize bir haber geldi. Bir Türk vatandaşı kimliği belirsiz bir şekilde ölmüş diye. Bizde o şekilde Ukrayna’ya geldik. 16’sı gecesi Bakü’den çıkarak Ukrayna’ya gittik. Gittiğimizde eşim Hayrettin Gök olduğunu tespit ettim. Üzerinde evrakları yoktu. Üzerindeki parasını, altın yüzüğünü alıp yerine sahte bir yüzük bırakmışlar. Bizim üzerimdeki evrak kopyası olmasaydı, kimliği belirsiz kalacaktı” dedi.

OTOPSİYE GÜVENMİYORUZ MAFYA DEĞİŞTİREBİLİR
Ukrayna’da ki otopsisinin para karşılığında değiştirilmesinin söz konusu olduğunun altını çizen Aytekin Gök şöyle konuştu: “Orada otopsi yaptırdık. Bu işin arkasındaki insanlara güvenmiyoruz. Otopsi raporlarını değiştirirler diye biz Türkiye’den de otopsi istiyoruz. Hayrettin çok sağlıklıydı, kalbinde bir sorun yoktu. Hangi ilaç olduğunu bilmiyoruz. Hangi ilaç olduğunu Türk yetkilileri yaptığı otopsi ile bulacak. Orada kamera görüntülerinden belirlenmiş kim oldukları. İki kişiyi tutuklamışlar ama o kişilerde Hayrettin’e yardım etmeye geldiklerini söylemiş. Yardım etmeye gelen insan saat 3-5 gibi orada ne arıyorlar. Yardıma öyle mi gelinir? Onunla konuştuğumda benim yanıma arkadaşlar gelecek dedi. Bunu yapanlarda benim kendi memleketlim. Azerbaycanlılar yapmışlar. Ben yardım istiyorum benim sesime ses versinler. Ölen Türk vatandaşıdır. Türk vatandaşı olduğu için ona yalnız bırakmasınlar”

O MELEK GİBİYDİ
Aytekin Gök eşinin melek gibi olduğunu kimseye bir kötülüğünün olmadığını 6 yaşındaki oğulları Yusuf’un babasız kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Benim vatandaşım nerede olursa olsun onların ölüsüne de dirisine de sahip çıkılması gerek’ demişti. Eşim herkese yardım ederdi, kalbi temiz insandı. Kimseye kötülüğü yoktu. Onu Azerbaycan’da tanıyan  tanır, bile bilirdi. Ona göre de sesime ses versinler. Cumhurbaşkanımızı çok severdi. Onun canına kıyanların kimliği belli olsun. Bunu yapanlar para için yaptı. Üzerindeki paraları almışlar. Böyle yapılmamalıydı, canına kıyılmamalıydı. Otopsi doğru düzgün yapılsın. Azerbaycan’da hep diyorlar kı Türkler bize kardeşler, Türkler bize arkadaşdır, bizim arkamızdır. Nasıl Türkler size arkadaş olsun arka olsun. Siz onları öldüreceksiniz, gidip bir Ermeni’yi öldürün, zehirleyin biz de diyelim ki siz öldürdüğünüz sağolun. Ermeni’yi öldürmüyorsunuz Türke gücünüz yetiyor. O Türk size ne yaptı? Sizin kızınıza 12 yıldan bu yana sahip çıktı. Onun Azerbaycan’da Yusuf adında 6 yaşında bir evladı var. O evlat bundan sonra babasını görmeyecek, hasret kalacak. Azerbaycan hükümeti bu işe el atsın. Bütün Azerbaycan’da ki yetkililer bu işle uğraşsın. Ben gazeteci olarak, bu işi takip edip bırakmayacağım”

BEN HÜKÜMETİME GÜVENİYORUM
Hayrettin Gök’ün ağabeyi Ahmet Gök ise şunları söyledi: “Benim kardeşim Ukrayna’da iş yapıyordu. Benim duyduğum sizinle iş yapacağız diye birileri ile tanışıyor. Ver bize 1000 dolar, ver bize 500 dolar demişler. Üzerinde 7,500 dolarının hepsini almışlar. Osmaniye’de oturan akrabamıza sesli mesaj göndermiş; benim param kalmadı kardeş, bana 1000 dolar gönderin demiş. Öldüğü gün saat 04:15’de Whatsapp’dan mesaj gelmiş. O sabah ölmüş. Türkiye Cumhuriyetinden benim kardeşimin katillerini bulmasını istiyorum. Benim hükümetime ben güveniyorum”

BUNLAR ÇETE
Hayrettin Gök’ün yeğeni Birol Kara ise Ukrayna’da böyle bir çetenin olduğunu kim iş yapmaya gelirse gelsin ya öldüğünü ya soyulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Olay olduğu günün ertesi günü yengeninizin vasıtasıyla öğrendik. Bahsettikleri gibi Ukrayna’ya bir işi için gitti. Ve orada birkaç kişi ile görüşme yaptı. Bu kişiler ile görüşme yapıp, gece o kişilerin tekrar geri girdiğini ve kamera kayıtlarına da bunun yansıdığını biliyoruz. Ukrayna hükümeti kamera kayıtlarının hepsini çıkardı. Yalnız Ukrayna hükümetinin orada yapmış olduğu bir otopsi var ve şaibeli bir ölüm. Yapılan otopsi sonucunda ölümün sebebiyetinin belli olmadığı, zehirlenme olabildiği üzerinde durdular. Otopsi sonuçları tam anlamıyla çıkmamış zaten. Türkiye Cumhuriyeti'nden de burada tekrar otopsi talep ediyoruz. Yapılan araştırmalarda orada şu an 2 kişi gözaltına alındı. Olayın failleri o gece saat 5 sıralarında kamera ekranlarının kayıtlarında olan iki şahıs. Biri Azerbaycan kökenli birisi Rusya kökenli. Ukrayna hükümeti tarafından gözaltında ve bunun takibi yapılıyor. Arkalarında bir kişinin daha olduğu ve bu işi yönlendiren kişinin olduğunu biliyoruz.  Aslında Moskova ikamet eden bir vatandaşın, Ukrayna’ya gelen kişilere sözde yardım etmek bahanesiyle böyle paralarını alıyorlarmış. Bir çete şeklinde dolandırıcılık yaptıklarını öğrendik. Dayımın üzerinde yaklaşık 7 bin 500 dolar, ziynet eşyaları olan ve bütün özel eşyaları pasaportu telefona olmak kaydıyla her şeyinin o gece elinden alınmış olduğunu gördük”

OTOPSİ YAPILIYOR
Öte yandan dün gece saat 01:30 civarında Kahramanmaraş’a getirilen Hayrettin Gök’e şu saatlerde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından otopsi yapıldığı öğrenildi. Otopsi sonrası Gök’ün cenazesi Andırın ilçesine defnedilecek.