Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün, geldiği günden beri agzına plesenk yaptığı iki cümle var. Bir tanesi "tasarruf" tedbirleri, diğeri de ''israf var" konusu. İki yılı aşkın görev süresinde icraatdan ziyade hep şikayet, kendi vatandaşına tepeden bakma, muhtarlar ve STK'larla kavganın dışında birşey sergilemedi. Hayrettin Güngör, Belediyeyi bir nevi vatandaşlara kapattı. Makam katına hiç bir sade vatandaşın çıkmasına izin verilmediği ifade edilirken muhtarların bile çıkmasına müsade edilmediği öne sürüldü.

AK PARTİYİ BİTİRMEYE Mİ GELDİ?

AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve (KMBB) yönetimi 31 Mart 2019'da göreve geldikten sonra yaklaşık 2 yılı geride bıraktı. Seçim kampanyası boyunca sayısız vaatlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'ün geçen sürede Kahramanmaraşlılar için pişmanlık olduğu vurgulandı. Hemen herkesin tepkisini çeken belediye başkanı ve yönetimi vaatlerinin tam tersini yaptı. Verdiği sözleri tutmayan yönetimin bir yılda makyajı aktı. Belediyeciliğin kitabını yazdığı söylenen Güngör'ün, pratikte görüldü ki, bu kent için bir çivi bile çakmadığı bir yana, 450 belediye personelini de işten çıkartıp ekmeklerinden etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Artık herkes şu yorumda ittifak halindeler: ''Hayrettin Güngör bu şehre Ak Parti'yi bitirmek üzere gönderilmiş proje bir adamdır.'' 

ŞİKAYET DİLEKÇELERİ BİRBİRİ ARDINA VERİLİYOR

Kahramanmaraşlı bir çok vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a (Cimer), Hayrettin Güngör'ü şikayet yağmuruna tuttular.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde Muhtarlık yapan ve Dulkadiroğlu Muhtarlar dernek Başkanı olan Resul Arslanhan'ın Harita Mühendisi olan oğlu Alperen Arslanhan da bu şikayet furyasına katılan bir isim oldu.

Alperen Arslanhan'ın CİMER'e ilettiği mesaj şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanım, 
Ben Kahramanmaraş'ta bir mahalle muhtarı ve aynı zamanda ilçe muhtarları dernek başkanının oğluyum. Bu şikayeti yapmayıda memleketini ve şahsınızı canı pahasına çok seven biri olarak kendime vazife bildim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Akparti'nin ve şahsınızın kalesi olan Kahramanmaraş'ı adeta tabana indirdi. Neredeyse kırmadık, incitmedik kalp bırakmadı. Parti içi ve şehirde kutuplaşma en yüksek seviyede. Halk artık başarısız yönetim ve şehrin ileriye gitmemesinden dolayı fazlasıyla muzdarip. İstişare duygusu yok, fikir alışverişi yok, basınla diyalog yok. Şehirde proje yok, kalkınma yok, sosyal ve kültürel çalışma yok. Kısacası hiçbir hareketlilik yok. Zaruri ihtiyaçların karşılanmasından başka hiçbir hizmet yok. Hep belirttiğiniz gibi sadece vatandaşa tepeden bakma var. Adeta yönetim boşluğu, yönetim anarşizmi mevcut. Şehir de küresel sorunlardan kaynaklanan mutsuzluğa ek olarak Belediye Başkanı mutsuzluk, umutsuzluk yaratıyor. Kamuoyu çok rahatsız ve artık kitleler halinde eylemler yapmayı planlıyorlar. Her geçen gün şahsınız ve Akparti'miz kan kaybediyor. Bizler Kahramanmaraş halkı olarak, 2023 hedeflerimize yürürken Akparti'mizin ve şahsınızın kalesi olan Kahramanmaraş'ımızda daha fazla kan kaybetmeye razı olamayan Türk gençleriyiz. Bu başkana daha fazla sessiz kalarak sizlere olan sevgimizi ve bağlılığımızı zedelemesine lütfen müsaade etmeyiniz. Bizler şahsınıza ne kadar kırılsakta; misyon ve vizyonunuzdan, dik duruşunuzdan, ümmete liderliğinizden ve vatana sadakatinizden mütevellit sizden asla vazgeçmeyiz ve vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla şahsınıza en kalbi duygularımla saygı, özlem ve muhabbetlerimi sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Saygılarımla Sayın Cumhurbaşkanım..."

Cimer'e yapılan şikayet mektubu Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün masasına geldiğinde, Muhtar Resul Arslanhan'ı özel kalem vasıtasıyla makamına çağırtarak hakaret ettiğini, ''beni Genel Merkez nezdinde kimse küçük düşüremez. Ç....llar beni eleştiriyor. Benim ekmeğimi yiyorlar. kim oluyorsunuz siz?'' gibi yakışmayan ifadeler kullandığı iddia edilirken, Muhtar Resul Arslanhan ise, ''olaydan haberinin olmadığını, oğlu adına özür dilediğini'' belirtmesine rağmen Güngör'ün bağırmaya devam etmesi üzerine, sinirlenerek kendisininde Hayrettin Güngör'e karşılık verdiğini ve ''oğlumun arkasındayım, az bile yazmış, az dan az çoktan çok gider'' diyerek makam odasından çıktığını ifade etti.

Olayın kamuoyunda duyulmasından sonra oluşan tepkiler nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenirken, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti Genel merkezinin Hayrettin Güngör hakkında nasıl bir yol izleyeceği kamuoyunda merak konusu oldu.