KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Son günlerde özellikle Ataşehir  Belediyesi üzerinde artan polemik zinciri devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyeler toplantısında: “Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz” demesi baya ses getirmişti. Bu açıklamanın hemen arkasından çok konuşulacak gündeme bomba gibi düşecek, Mini Megalight iddiası ortaya atıldı. Üçü de CHP’li olan Şişli, Bakırköy ve Sarıyer belediyelerine ait “Mini Megalight”lar, Kahramanmaraş’ta kullanılmaya başlandı. Şehrin muhtelif noktalarına konulan Mini Megalightlar’ın üzerinde hangi belediyeye ait olduğunu gösteren isim ve reklam panosunun belediye tarafından verilen numaraları bulunuyor. Bu Mini Megalightların Kahramanmaraş’a nasıl geldiği? Bunu belediyelerin mi sattığı? Sattıysa ikinci el olarak mı sattığı? Alan firmanın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı anlaşma ise merak konusu.

KAÇ TANE TAKILDIĞI BELİRLİ DEĞİL
Toplamda kaç tane takıldığı bilinmeyen Mini Megalightları, Kahramanmaraş’ın tüm reklam işini alan firmanın getirdiği üzerinde durulurken, belediye ile yapılan şartnamesinde bunların ikinci el olup olmadığıının yazılıp yazılmadığı ise merak konusu. Reklam işini alan firmanın şehre getirdiği Mini Megalight’ların ise baya deforme olduğu bazı yerlerde üzerin deki boyaların çıktığı görüldü. Öte yandan dikilen Mini Megalight’ların hangi belediyeye ait olduğunu gösteren çıkartmaların ise yine firma çalışanları tarafından sökülüp Mini Megalightların hemen yan tarafına atıldığı ise dikkatlerden kaçmadı. Kanal Maraş haber merkezinin elde ettiği görüntülere de yansıyan Mini Megalight’ların içlerine bazı firmaların reklam verdiği görülürken, hiçbir bakım onarıma tabi tutulmadan şehre getirilmesine ise kamuoyunun vereceği tepki merak konusu. 

KAHRAMANMARAŞ’IN KADERİ HEP BÖYLE Mİ OLACAK?
Kanal Maraş Genel Yayın Yöntemin Mustafa Karaaslan’ın kaleme aldığı; “Bir Garip İhale” başlıklı yazısında AFAD’ın tüm işlerinin şehir dışındaki firmalara verildiğini duyurmuştu. Bu yazı gündemde ki yerini korurken, skandal niteliğindeki bir iddia ortalığı karıştırdı. Yine AFAD’daki gibi Belediyeden reklam ihalesini alan firma, reklam işlerinin sergileneceği Mini Megalightları CHP’li belediyelerden aldığı iddia edildi. Üstelik alınan Mini Megalightların nasıl alındığı? İhale şartnamesinde ikinci el mi? veya sıfır mı? Takılacağı belirtilip belirtilmediği ise reklam alan firmasının kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. Kanal Maraş haber ekibinin ulaştığı bir bilgiye göre ise, reklam ihalesini alan firmanın iş akdi sona erdikten sonra Mini Megalightların hepsi belediye zimmetine geçiyor. Başka bir deyişle bir ilçesi hariç tamamı AK Partili olan Kahramanmaraş’ta CHP’li belediyelerden gelen ikinci el reklam Mini Megalightları takılı duracak.

(Haber: Mustafa Kılınç)