İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Hüseyin Gül ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında ortaya çıkan bu konu ve iddiaların hem yargı hem de kamuoyu nezdinde takipçisi olacaklarını dile getirerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel; ''Öncelikle tüm Kahramanmaraş'ta hemşerilerimize Elbistanlı hemşerilerimize Biz diyen Herkese hayırlı ramazanlar diliyoruz. Ramazan gününde de biz muhalefet olarak kimsem hakkını yedirmemek adına vatandaşın hakkını aramaya gayret ediyoruz. Bu anlamda da bugün biliyorsunuz uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden Elbistan Belediyesi'ndeki komisyon raporu ile ilgili olarak bir bir takım şeyler vardı, bizim de itirazlarımız vardı. Bu itirazlara istinaden bugün millet ittifakı olarak suç duyurusunda bulunduk belediye başkanı ve bunu organiz eden ya da bunun için olan herhangi kim varsa. Onlarla ilgili bir araştırma yapılmasını, soruşturma yapılmasını istedik. Neticesi de de cezalandırılacağı kanaatindeyiz fakat bundan sonra yargının işi olduğunu düşünüyoruz. Onun için buraya geldik vatandaşların hakkını aramak adına suç duyurusunda bulunduk İnşallah geriye yapılır.'' şeklinde konuştu.

CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, "Millet İttifakı olarak Elbistan halkının zarara uğramaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bugün burada olmamızın sebebi de il başkanımızın açıkladığı üzere kamuoyunu çokça meşgul eden bu komisyon raporu ile ortaya çıkan Belediye Başkanlığı nezdinde yapılan ihalelerde usulsüzlüklerle ile ilgiliydi. MHP ve AK Partili komisyon üyelerimizin de çalışmaları ile bazı usulsüzlükler tespit edilmiş. Bu da bildiğiniz gibi kamuoyu içerisinde çok da konuşuldu. Bu konunun daha fazla uzamaması için biz Meclis Başkanlığının bu konuda hareket etmesini bekledik. Meclis Başkanlığının gelip suç duyurusunda bulunmasını bekledik ancak meclis Başkanlığı herhangi bir suç duyurusunda bulunmayınca muhalefet olarak iş bize düştü ve geldik bugün belediye başkanlığı, ilgili müdürler, bu konuyla ilgili ticareti yapılan işleri yapılan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunun ortaya çıkmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı AV. Hüseyin Gül ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İYİ Parti İl başkanımız ve CHP ilçe başkanımız gerekli açıklamayı da yaptılar. Suç duyurusunda bulunduk. Elbistan'a bunun takipçisi olacağının sözünü vermiştik. Ve sözümüzün eriyiz. Biz bugün buradayız, gerekli çalışmamızı bitirdik ve sonrasında Başsavcılığımıza evraklarınızı teslim ettik. Gönül isterdiki burada sadece Millet İttifakı olarak değil tüm siyasi partilerin ilçe başkanları olsun, muhalefetiyle hatta Cumhur ittifakı ile çünkü burada hakkını savunduğumuz şey siyaset değil. Burada savunduğumuz Elbistan'ın hakkıdır. Elbistan hakkını savunmak için isterdi ki herkes burada olsun. Ama ne yazık ki bu bu görev sadece bize düştü. Biz elimizden geleni yapacağız bundan sonra takipçi olacağız. Bu akşam Kanal Maraş'ın Açık Masa programında daha ayrıntılı, daha geniş bir açıklamada bulacağım. Herkesin izlemesini tavsiye ederim." dedi.