Kahramanmaraş'ta bulunan müzisyen ve sahne emekçileri, pandemiden dolayı yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilmesini istedi.

Çin'de ortaya çıktıktan dünyayı altını üstüne getiren koronavirüs etkili olmaya devam ediyor.

Covid-19 pandemi sürecinde birçok iş kolu olumsuz etkilenirken, belki de ilk sırayı eğlence dünyası aldı. Ne zaman sona ereceği belli olmayan kısıtlamalar sonucu müzisyenler enstrümanlarını satmak, eğlence mekanları işyerlerine kilit vurmak zorunda kaldı. Hatta bu zorlu süreçte müzisyen intiharları gündeme geldi.

Pandemi sürecinde eğlence mekanlarında yaşanan kısıtlamaları ve yaşanan sorunlarını dinlemek ve gündeme getirmek için CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, müzisyenerle bir araya geldi. Müzisyenler, eğlence dünyasının bileşenleri yaşanan tüm olumsuzluklar karşısında akla gelen ilk kısıtlamanın öncelikle eğlence, sanat ve kültür dünyasını vurmasına tepkililer.

Kovid-19 salgın sürecinde en çok etkilenenlerin müzisyenler yani kendilerinin olduğunu söyleyen müzisyenler, "Eve ekmek götüremiyoruz. Evde elektrik kesildi, doğalgaz yok. Biz yardım felan istemiyoruz. Bizim iş yerlerimizi açsınlar o bize yeter." diye konuştu.

17 aydan bu yana sahne emeçileri evlerine ekmek götüremediğini belirten CHP'li Ateş, "Yetkililere buradan sesleniyorum. Lütfen, müzisyenlerin bu feryadını duyun." diyerek seslendi.