CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber bir açıklamada bulundu. Yapmış olduğu açıklamada kentin öncelikli sorunlarından olan 'Otogar tadilatı' ve 'Arsan Kavşağı' üzerinde durarak bu projelerin en kısa sürede bitirilmesi için çağrıda bulundu.

İşte Ateş'in açıklaması:

"Saygıdeğer basın mensupları ve çok kıymetli hemşehrilerim. Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde hepinize bir kez daha sevgi ve saygıyla muhabbetleri mi sunuyorum. Ümit ediyorum yaklaşan Kurban Bayramı hepimiz için güzel günlerin yaşanmasına vesile olur. Bu arada şehrimizle ilgili sıkıntı ve sorunların çözümü için ana muhalefet partisi olarak elimizden gelen çaba ve gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Değerli hemşehrilerim şehrimizin en acil olarak çözülmesi gereken 2 sorunu olan otogarın hizmete açılması ve kamuoyunda Arsan Kavşağı olarak bilinen çevre yolu üzerindeki kavşak çalışmasının bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sayın Özdemir ve Cihat Sezal Ulaştırma Bakanını ziyaret ederek Çağlayancerit yolu ile ilgili birtakım görüşmeler yaptığını basından öğrendik. Bizim iktidar partisinin yetkililerinden, milletvekillerinden beklentimiz en kısa sürede yukarıda zikrettiğimiz 2 sorunun çözümü ile ilgili katkı sunmalıdır.

1- Otogar tadilatı niye hala bitmemiştir. Ödenek mi yoktur, ihaleyi alan firma işi geciktirmiş midir, proje değişikliği mi olmuştur? Bütün bunlar yapılırken bu işin planlaması nasıl yapılmıştır. İşin kaç günde bitirilmesi hedeflenmiş ve son durum nedir?

2- Aynı şekilde arsan Kavşağı niye bitmemiştir. İşin suresi nedir, ilgili firma işi ne zaman bitirecektir, ödemelerde bir sıkıntı mı vardır, yoksa inşaat malzemelerinde yaşanan ciddi fiyat artışları bu işin yavaşlamasına sebep mi olmuştur, eğer öyle bir şey varsa nasıl bir çözüm düşünülmektedir?

Bu iki sorunun acilen çözülmesi gerekmekte ve bu sorunların çözülebilmesi için elimizden gelen katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ifade eder yetkililer ve ilgililerden çözüm konusunda gayret beklediğimizi belirtmek istiyorum. Yoksa bu konuyu sürekli olarak gündemimizde kalacaktır."