AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal hakkında çok sert ifadeler kullanan CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül'ün açıklamaları şu şekilde:

"AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, adeta yolsuzluk bataklığının içinde yüzen Ekinözü Belediyesi’ne sahip çıkmış. Bunu yaparken de haddini aşarak Sayın Genel Başkanımıza hakaret içeren cümleler sarf etmiş.

Bir defa o cümleyi sana iade ediyorum. Çünkü kendisinde tam karşılık bulacak bir cümle. Neden mi? Bakın şöyle anlatayım Genel Başkanımız, adı yolsuzluk ile anılan Ekinözü Belediyesi'ni gündeme getirmiş, yolsuzluk ihbarında bulunan kişinin ivedilikle işten çıkartılmasına da karşı çıkarak, o işçiye sahip çıkmış olmasına şizofrenik hasta tanımlaması yapan AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, bende aynısını sana iade ediyorum 

Bakın Hanımefendi, açıklama yaparken üç önemli şey dikkatimi çekti. Yargı diyorsun, madem yargıya intikal etmiş bir konu, sonucunu beklemeden neden sahip çıkıyorsun. Yoksa yargıyı mı etkilemeye çalışıyorsun? Velev ki yargı yolsuzluğun yapıldığı yönünde karar verirse o zaman da sahip çıkacak mısın? Ya da bu işlerde parmağın var da ondan mı telaşa düştün Habibe Öçal?

Başka neler söylemiş bu hanımefendi? Halk demiş, Millet demiş, bu millet size şamar attı demiş. Telaşını hemen anladım. Habibe hanım, siz tekrar milletvekili olma telaşına kapılmışsınız. Bu hareketleri yaparsam tekrar milletvekili olurum hesabı yapıyorsunuz. Millet, Halk diyorsun da, Allah aşkına Millet adını ağzına alacak son kişi sen olmalısın diye düşünüyorum. Neden mi? Kendi özel çiftliğinin yolunu yaptıracaksın, özel çitler, barikatlar, milletin içme suyunu bile zor bulduğu bir ortamda özel çiftliğinize sulama suyu götüreceksin, sonra Millet diyeceksin. Gerçi sen Kahramanmaraş’ta su sorunu yok diyecek kadar da Kahramanmaraş’ı tanımıyorsun ama kendini çok iyi Kahramanmaraşlı sanıyorsun.

Millet, yokluk içerisinde bitap düşmüş bir durumda hala Millet, Halk diyorsun ya şaşıyorum bu duruma. Ama  bahsettiğin o aziz Milletin asıl şamarını İstanbul’da nasıl attığını en iyi siz biliyorsunuz. Şimdi içinde bulunduğunuz ruh halini Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum."