Yerel seçimlerde Elbistan Belediyesi'nin başına geçen AK Partili Mehmet Gürbüz'e tepkiler sürüyor.

Göreve geldiği günden bu yana sahte imza iddiaları... Billbord skandalı...  Şeker Fabrikası gibi farklı iddialarla gündem olan Başkan Gürbüz'e bir tepki de CHP Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan geldi.

Öztunç, bu skandalları CHP'li belediyeler yapsa İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun anında müdahele ederek görevden el çektirildiğini ve AK Partili belediye olunca hiç birşey yapılmadığına işaret etti.

CHP'li Öztunç'un yaptığı açıklama şunları söyledi;

Değerli Elbistanlı hemşehrilerim,

"Gün geçmiyor ki Elbistan Belediyesi Başkanı Mehmet Gürbüz ile ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıkmasın. Yerel seçimlerden önce Elbistan'ı kalkındıracak diye AK Partililer tarafından lanse edildi ama maalesef Mehmet Gürbüz Elbistan'ı hem kutuplaştırıyor hem kamplaştırıyor. Hem de hiç bir çalışma yapmıyor. Denetim raporu ortada ve o rapordaki iddialar... Sahte imza iddiaları... Billbord skandalı...  Şeker Fabrikası'ndaki gibi pek çok iddialar ortada. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Belediye Başkanlığı'nı hak etmiyor. Maalesef ki, hem başarsız hem de  başka dalavereli işlerle adı anılıyor. Eğer bugün orada bir CHP'li belediye başkanı olsaydı ve bunlar onun döneminde olsaydı. Hemen İçişleri Bakan Süleyman Soylu Elbistan'a müfettiş gönderip görevden alırdı ve kayyum atardı. AK Partili diye mi bunları yapmıyorsunuz. AK Partili Belediye Başkanı olduğu için mi denetim yapmayıp, müfettiş göndermiyorsunuz. Ben İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu göreve davet ediyorum. Elbistan'da öyle bir belediye başkanı var ki, şehri bitiriyor, şehri mahvediyor. Ve her türlü iddialarda ismi geçiyor. Bir an önce Elbistan Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Mehmet Gürbüz'ün görevden el çektirilmesi gerekiyor."