Kahramanmaraş CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş video yoluyla yapmış olduğu açıklamada elektrik şirketleri ve yapmış oldukları elektrik zamlarını sert bir dille eleştirdi.

Ateş, elektrik şirketlerinin yapılan zamları yeterli görmeyerek Cumhurbaşkanlığı'na zam yapma yetkisi isteyerek müracaat ettiklerini dile getirdi.

İşte Ateş'in açıklaması:

"Biliyorum, sizi elektrik çarpmıyor. Elektrik şirketleri çarpıyor. Malesef hepimizin bu ay eline geçen faturaları gördükten sonra verdiği tepkiler aynı. Bir önceki aya göre neredeyse yüzde yüz artmış elektrik faturaları ve bu faturalarla cin gibi vatandaşı çarpan elektrik şirketleri hala buna doymamışlar, Cumhurbaşkanlığı'na müracaat etmişler. Bir zam istiyorlar, zam yapma yetkisi istiyorlar. Buradan o elektrik firmalarını uyarıyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iki gün önce ifade etti. Elektrik şirketleriyle Cumhurbaşkanı oturup konuşmak zorunda, bu faturaları düşürmek zorunda, bu kadar fatura olur mu?

HANGİMİZİN GELİRİ BİR SENEDE YÜZDE YÜZ ARTTI?

Normal bir aileye daha önce 100-130 Lira gelen faturalar, bugün 200-220 Lira civarında. 200 Lira gelen evlere 500 lira fatura geliyor. Bu olmaz, hangimizin geliri bir senede yüzde yüz arttı ama faturalara çok ciddi zamlar yansıdı. Elektrik firmaları bir an önce akıllarını başlarına alsınlar. Vatandaşın cebinden ellerini çeksinler. Ve bize düşen ise de, daha önce ifade ettim. Bir CHP iktidarında mutlaka bu elektrik şirketlerini tekrar devlete kazandırmak olacak. Stratejik gruplar, elektrik grupları özelleşmemeli devletin grupları olmalı. "