AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyaloğu anlattı.

Gezide kendisine 'Bizi mahvettiniz' diyen çiftçiye verdiği cevabı anlattı. Ünal, "Çiftçiye 'Telefonunu alabilir miyim?' dedim. iPhone 6. 'Kaça aldın?' dedim. '3 bin 400 lira mı, 4 bin 500 lira mı?' dedim, 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi" ifadelerini kullandı.

Ünal’ın bu sözleri Türkiye’nin bir numaraları gündem maddesi haline gelirken muhalef kesimden tepkiler peş peşe geldi. Bu doğrultuda; CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, “Cebinde iPhone 6 telefon vardı” diye çiftçiyi eleştiren Ünal’a sert bir şekilde yanıt verdi.

CHP'li Ateş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İktidar mensuplarının yetkilileri seçilmişleri halkın sorun ve sıkıntıları ile ilgilenmek yerine insanlara tepeden bakma ya kaf dağında oturup yurttaşlarımızın sıkıntılarına kulak tıkamaya devam ediyorlar.

Bu şehirde hangi partide olursa olsun siyaset yapan hemşehrilerimizin bulundukları partide yüksek makamlar da olmaları güzel bir şey bu güzelliği taçlandıracak olan ise ellerindeki yetkiyi  kullanıp memlekete hizmet etmeleridir. Fakat gelin görün ki bütün sorunları ve sıkıntıları net bir şekilde ortaya koymamıza rağmen sıkıntıları çözmek bir yana yurttaşlarımız ile alay edilmektedir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal'ın  çıktığı bir televizyon kanalında şehrimizin en güzel bölgelerinden birisi olan şehrimize özgü şıra'nın merkezi olan yigit insanların olduğu Bertiz bölgemiz ve Bertizliler ile ilgili sözleri hepimizi üzmüştür. Sayın Mahir Ünal siz o bölgede yaşayan yurttaşlarımıza böyle alaycı bir üslupla yaklaşamazsınız. Bertiz ve bertizin güzelliklerini bilmiyor olabilirsiniz veya o bölgeye gitmiyor olabilirsiniz. Ama sizin bu şekilde konuşmaya hakkınız yok. O bölgeye hizmet götürmezsiniz o bölgenin insanına iş aş sağlayamazsınız. O köylerde yaşayan insanların ne zorluklar içerisinde yaşam sürdüğünü bilmezsiniz. Ama Çıkar televizyonlarda konuşursunuz. Siz o bölgede üretim yapıp ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışan çiftçileri bu şekilde yaftalıyamazsınız..

Neymiş efendim dağ başında beyaz gömlek giymiş çiftçinin cebinde x marka (iPhone) cep telefonu varmış

1- O telefonu görmüş olmanız çok doğal çünkü vatandaşın cebinden başka hiçbir yerine bakmıyorsunuz. Gözünüz vatandaşın cebinde eğer çiftçinin icraya düşen tarlasını haczedilen traktörünü biliyor olsaydınız çıkar bu zorlukları anlatır bunun ile ilgili çözüm önerilerinizi sıralardınız.

2- Çiftçinin aldığı mazotun gübrenin ilacın tohumun ne kadar pahalı olduğunu, sattığı ürünün para etmediği zaman ne hale düştüğünü bilseniz telefonu değil bu sorunları konuşursunuz.

3- Sizin için bir akşam yemeği parası olan o telefon olmasaydı bu pandemi döneminde o bölgede yaşayan çocukların hiçbiri eba'ya giremeyecek yarım yamalak da olsa o eğitimi alamayacaklardı.

4- Sahi aklıma gelmişken sorayım 'Fatih Projesi' kapsamında bütün çocuklara dağıtacağız dediğiniz tabletler ne oldu ve tablet paraları nereye gitti? Sizin dağıtımadıginız tabletlerin görevini belki de o çiftçinin cebindeki telefon gördü.

5- Sizin memleketiniz olan Elbistan'ın hala duble yolu yapılmadı ve şu an Elbistan'da insanlar zehir soluyor hani şu yandaş şirkete verilen Elbistan Termik Santrali var ya hala daha filtre takılmadı filtresiz çalışıyor vatandaşın cebindeki telefonla uğraşacağınıza kendi memleketinizin sorunlarıyla uğraşırsanız hayırlı işler yaparsınız.

6- Kadrolarınızdaki bu kibir ve insanlara tepeden bakma artık. Bu memlekette herkesi rahatsız etmeye başladı. Bizim insanımız bu tavırları hak etmiyor, hele hele yüzde yetmiş oy verdiği parti'nin yetkililerinin bu şekilde davranmasını hiç hak etmiyor.

7- Ayrıca  bu ülkenin kaderini tayin eden kadroların içerisindesiniz aylık 450 liraya 24 ay taksitle alınan bir telefonun 3.400 4.500 TL etmeyeceğini hesaplamanız lazım. Yıllık enflasyon %30-40 civarındayken yüzde 7 nasıl çıkıyor diye düşünüyordum şimdi daha iyi anladım.

8- Karayılan konusuna Ayrıca geleceğim.

Değerli hemşerilerim saygıdeğer basın mensupları ümit ediyorum iktidar mensupları en kısa zamanda kendilerine bir çeki düzen verir vatandaşa kulaklarını tıkamak yerine vatandaşın sorunları ile ve bu sorunların çözümleri ile uğraşırlar."

Değerli hemşerilerim saygıdeğer basın mensupları ümit ediyorum iktidar mensupları en kısa zamanda kendilerine bir çeki düzen verir vatandaşa kulaklarını tıkamak yerine vatandaşın sorunları ile ve bu sorunların çözümleri ile uğraşırlar."