Önsen’e yaptığı daha doğrusu yapamadığı köprü ile hizmet yolculuğuna başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daha sonra yine aynı projenin başka bir ayağı olan Yeşilyurt köprüsünü başlatmıştı.
 


 

40 bin nüfusun geçeceği önsen köprüsünü büz ile yapan Güngör, Yeşilyurt bağlantı köprüsünü ise ayaklı köprü ile yapmıştı. Kanal Maraş’ın gün yüzüne çıkardığı önsen köprüsü haberi sonrası, iddialara göre belediye de basın kuruluşları ve Kanal Maraş’ı küçük düşürecek sahte belgelerle üretilen bir birim kurulduğu öne sürülmüştü.
 


 

Dikkat çekmemek için zaman zaman paylaşım yapan bu hesapların ise yine iddialara göre belediye personelince yönetildiği de öne sürülmüştü.

Yapamadığı her hizmetin kamuoyuna duyurulmasından rahatsız olan Hayrettin Güngör’e bir eleştiri de önceki dönem rakibi şimdilerde ise CHP Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan geldi.
 


 

Öztunç, kendi sosyal medya hesabından,''Bu görüntü memleketim Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin Ericek mahallesinden. Ericekte 15-20 haneli taşlı tarla küme evlerine giden yol ve köprü. Bu çağda böyle yol köprü olur mu diye soranlar varsa Kahramanmaraş’a gelsinler böyle çok yer var. Üstelik Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi küçücük köprüyü yapmayınca köylü kendisi demirden köprü yapmış. Büyükşehir belediye başkanı Yakında bu mahalleye gelir ve şu kadar milyonluk yatırım yaptık ( Bertiz bölgesine 13 milyonluk hayali yatırım gibi) derse de şaşırmayın'' dedi.