Marashaber.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı Cihan Ahmet Cesur, Çamlıca Restaurant'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mahir Ünal ve Kahramanmaraş ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ilgili bir yazı yazdı.

Marashaber.net yazarı Cihan Ahmet Cesur bugünkü köşe yazısında, geçtiğimiz günlerde kentte Mahir Ünal ile birilkte basın toplantısıyla ilgili eleştirilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

"Şehrimizde Belediyecilik, Çocukların Oynadığı Evcilik Oyunundan Öteye Geçemeyecek. "

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör, Sayın Mahir Ünal'ın Çamlıca tesislerinde basınla bir araya geldiği toplantıda mikrofonu aldı ve yaptıklarına ve yapacaklarına dair neler düşündüğünü söyledi. 

Benim gördüğüm olmadı olmayacak, uymadı uymayacak. Hala cümleleri kurarken belli klişe sözcüklerin dışında eylem dolu yüklemler kullanamıyor. Seçim biteli 450 gün olmuş hala cümleleri şu ifadelerle bitiriyor sevgili başkanımız Hayrettin Güngör. "İstişare ettik", "değerlendirdik", "yerinde inceledik", "ziyaret ettik" gibi kelimeleri cümlelerin öznelerini değiştirerek kullanıyor. Bunları değersiz bulduğumu sanmayın garibime giden 450 gün geçmiş ama ortada hala bir proje ve tamamlanmış bir eser yok. Pardon "Kale" var, hakkını yemeyelim. Artık istişareden incelemeden değerlendirmeden bıkmadın mı başkanım. 

2 Haziran'da Ekinözü ile başlayarak 16 Haziran'da Türkoğlu ile biten ilçe ziyareti rallimiz de istişare değerlendirme ziyaret cümleleri ile çalışmaları yerinde inceledik bitti. Yine heybemizde bişi yok, boş.

Sayın başkan Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğinden buraya atanırken insanlara büyük bir umut yükleyerek gelmişti. Bekledik ki haldır haldır her yerde çalışma olacak, şehir şantiye yeri gibi olarak projeye doyacak. Aşsız işsiz kalmayacak, Mahir Ünal etkisi ile para muslukları şehrimize  akacak diye umut etmiştik. Evet, sadece umut etmiştik, öyle de kaldı. Daha ilk günden adaylıklar belirlenip projeler açıklandığında kutumuzun boş olduğunu görünce bir beklentiye girmedik sadece umutlarımız sönmüştü.

Artık eski projelerin devam etmesini ummaktan başka bir çare kalmadı bize. Geçen 450 güne rağmen o çalışmalarda da bir gelişme yok. En son Çamlıca tesislerinde dinledim başkanı orada da cümleleri Önsen köprüsü, Tekke kentsel dönüşümü
gibi eski projeleri de anlatırken istişare, değerlendirme, başlayacak, incelenecek gibi cümlelerle bitirince başkan şehrin derdini anlamamış ki derman olsun dedirtti bana. Şehrin trafiği ile alakalı tek bir cümle kurmadı. Haliyle yarım kalmış Sarayaltından hiç bahsetmedi. Sayın Başkan doğaçlama ve küçük projeler peşinde sanırım. Hal böyle olunca da şehrimizde belediyecilik, çocukların oynadığı evcilik oyunundan öteye geçmeyecek. 

Bir kaç gün önce başkanımız sosyal medyada Trabzon Caddesi ve Kıbrıs Meydanında yürürken esnaflarla sohbet ettiği ve yeni çehresini nasıl değiştirecekleri ile alakalı paylaşım yapmıştı. Altına da birisi güzel bir yorum yazmış, der ki; ancak buraları geziyorsunuz Şehri bu caddeden ibaret mi sanıyorsunuz mealinde bir cümle yazmış, hoşuma gitti ve doğru buldum.

Şimdi bu kadar partutuş olmamıza rağmen şehrin trafiğini rahatlatmak anlamında bir çalışmaya imza atılacağının beyan edilmemesini gerçekten yadırgıyorum.. 1,5 senedir istişareden öteye gidemediğimiz, ortada yeni bir proje yokken eskilerinde devam etmemesi ve gözardı edilmesi enaniyetten öte bişi değildir. Heybemiz boşsa eskinin takibini yapın da imalat devam etsin, iş durmasın.

Gelelim Sarayaltına, konuşmasında Tekke'ye değinirken Sarayaltından hiç bahsetmemesi gerçekten onur kırıcıydı. Benden günah gitti, bu zaman kadar bekledim, yazdım çizdim paylaştım çektim dürttüm olmadı. 
Şimdi eylem zamanı.

Daha önce planladığımız gibi bu çarşıda bir araba yakarak dikkat çekmekten başka çaremiz kalmadı. Belki, ulusal medyada akşam haberlerine konuk olmak sorunlarımızı çözebilir. o da olmaz ise zaten yok zaten yok.

Ha! bu arada Mustafa Karaaslan'ın Tekke'sinin bizim Sarayaltı hassasiyetimizin önüne geçmiş olmasını da asla kabul edemem bunu da söyleyeyim."

Herkese hayırlı işler.