Coşkun Cesur’a bir dokun bin ah işit misali Mehmet bağrıaçık’a şöyle seslendi; “Mehmet ağabey lütfen bana faşizm uygulamasından vazgeçin, özgür olmak istiyorum.” dedi 

Şahin Demirkol’un bağ evinde Kanal Maraş mikrofonlarına Mehmet Bağrıaçık’a cevap olarak son günlerin en çarpıcı röportajını veren Çoşkun Cesur şunları söyledi, “Mehmet başkanım beni çok sever biliyorum, bende onu çok severim de abartıyı da çok sever başkanım. Abartma sanatı çok kuvvetli bir insan, edebi yönü de gelişmiş, siyasetçi hazırlıksız konuşma sanatını iyi bilir, böyle çok iyi bir insan. Tabii olayı anlatırken de bu marifetlerini bu becerilerini de konuşturuyor, 'Benim motorumu cızdı' diyor. Baya da bir reklam oldu. Çünkü yazdıklarını da okuyan geniş bir kesim var. Mehmet Bağrıaçık zadelerden sayılır bize göre onun sözlerine itibar eden daha çok. Yani şimdi 'ayağım, bacağım kırıldı' şeyinden çok onun 'motorum cızıldı' cümlesine çok itibar ediyorlar, yani onu gördüm.”

ELİMDEKİ 51 TL ALDILAR
Röportajdaki konuşmasına hız kesmeden devem eden Cesur; “Mersin'de onun teşvikiyle bir yazlık yapma faaliyetine giriştim ben, şimdi oraya 'Kapızlı Faşizmi' diyorum. Yani Şahin ağabeyle sağ olsunlar ikisi bir beni çok büyük bir baskı altına alıyorlar orada. Tabi Şahin ağabeyin baskısından Mehmet ağabey bunalıyor, o da beni baskı altına alıyor, yani güzel günler geçiriyoruz. O gün de saat 5 güneş hükmünü yitirmiş 'bir denize gidelim' dediler tamam dedim. Saat 5 olmuş yani Şahin ağabey dedi ki; 'Ya bir güneş kremi alda gel' dedi. Düşündüm tam deniz moduna girmişim, mayoyu giymişim kardeşim bir havlu omzumda hazırım denize gitmek için bakkala gitmem lazım şimdi istemedim yani. 'Ya Şahin ağabey saat 5 güneş kalmadı zaten, yarına alalım kremi' dedim. 'Tembele yumuş buyurmuşlar dedi nerden geliyor o ses demiş' dedi. Öyle deyince 'benim motorun şarjı yok' dedim, 'başkanın motoruyla git' dedi. 'Başkan motoru vermiyor' dedim, 'Bak hele sen motoru Coşkun'a vermiyor musun?' dedi. 'O da yok veriyorum, al anahtarı' dedi verdi. Bir de elime 51 lira verdi, 'Ya Şahin ağabey bu 1 lira ney' dedim, 'güneş kremi 41 lira, 10 lira paranın üstünü tüm al gel' dedi. Beynim yandı yani, şimdi parayı mayoda koyacak yerde yok elime aldım. Sol elimde parayı sıkınca serçe parmağımla direksiyonu tutuyorum kardeşim. Mecbur sağ elimle de gazı kontrol ediyorum. Virajda ben frene bastım hafif, mucur falan yok gayet güzel asfalt da benim şimdi sol elimde para olunca sağ freni kullandım. Sağ frende ön fren, kaldırdı yere çaldı motor, neyse oradan yardımcı oldular. Telefon açtım 'Başkanım ben kaza geçirdim gelin' yer yakındı geldiler. Bir kadıncağız ayağıma tampon yapıyor. Mehmet ağabeyin gözü motorda. Bir ara birisi elimi açmaya çalışıyor baktım ki para elimde sımsıkı tutmuşum, bir baktım ki elimi zorlayan biri var baktım ki Şahin ağabey. Tanımadığım bir bayan ayağıma tampon yapıyor, baktım ki sıyırmış almış elimden Sahin ağabey. O kadar faşizmin baskısı üzerimde ki, motor devrilmiş, ben yere düşmüşüm yaralanmışım para sımsıkı elimde. O paranın sahibinin üzerimdeki etkisine bak faşizm kampındayım ben orada.”

Mikrofonu Şahin Demirkol’a uzatarak doğru olup olmadığını sorduk;

“Doğrudur, parayı eliyle tutuyordu uçmasın diye elinden aldım. Orada bir kadın belirdi aniden. Kadın dedi ki; 'Bak parayı aldı elinden, tanıdık mı?' işaret etti şöyle. Coşkun Bey'de 'tamam tanıdık, tanıdık' dedi. Parayı aldık tabi motoru eve götürdük. Tabi biz böyle olmasını istemezdik durumun da bu kadar vahim olduğunu da tahmine edemedik. O arada biz onları eve götürdük geri geldik ki ambulans gelmiş, almış gitmiş. Biz arkasından gittik jandarma trafikte arkasından gidiyor. Tabi hep beraber hastaneye vardık gerekli müdahaleler yapıldı.”

BANA FAŞİZM UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN
Çoşkun Cesur son olarak Mehmet Bağrıaçık’a seslenerek şöyle dedi; “Mehmet ağabey lütfen bana faşizm uygulamasından vazgeçin, özgür olmak istiyorum. Yani bakkal çırağı muamelesi yapmayın diyorum lütfen. Kanal Maraş vasıtasıyla bir kez daha duyurmak istiyorum sesimi, başkanım sizi çok seviyorum. Lütfen bana biraz merhamet edin artık.”