Duyanların kulaklarına inanamadığı olay önceki gün yaşandı. İddialara göre,  Gaziantepli Enes Ö., sevdiği Z.K., adlı kaçırmak için plan yaptı. Zanlının aracı olmadığı için Gaziantep’in ara sokaklarında duran bir aracı çaldı. Aracı bulduktan sonra arkadaşına haber veren Enes Ö., daha sonra evlenmek istediği Z.K’yi aradı. Çılgın aşıklar gece Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi ilerisinde bulunan polis noktasına geldiğinde ise tüm hikaye bitti. Burada araçtan şüphelenen polis,  detaylı arama yaptığında , aracın çalıntı olduğun tespit etti. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine ele geçirilen aracın aynı gece Gaziantep’ten çalınmış olduğu tespit edildi.

Araç içerisinde yakalanan Enes Ö. (21) ve Erdem Ç. (18) ile  Z.K. (16) isimli kız çocuğu gözaltına alındı. Enes Ö. isimli şüpheli ifadesinde, evlenmek istediği Z.K. isimli kız arkadaşını kaçırmak için aracı çaldığını, arkadaşının da kendisine yardımcı olduğunu itiraf etti. Adliyeye sevk edilen Enes Ö. ve Erdem Ç. tutuklanırken, Z.K. serbest bırakıldı. Çalıntı araç ise Gaziantep'ten gelen sahibine teslim edildi.