Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, belediye bünyesinde çalışan işçilerin taban maaşının 3 bin 200 TL olacağını söyledi. Sarıaltun, maaşları yüksek tutmasının sebebini ise: “Milyonluk araçlara sahip çıkan işçilerin maaşlarını yüksek tutmalıyız ki iyi işler çıksın” diye özetledi.

MHP'li Çağlayancerit Belediyesi, iktidarın 2021 yılı asgari ücretini belirlemesinin ardından kendi belediye personeline asgari ücretin üzerinden maaş verecekleri bir ücret metodu izlediklerini belirtti. Başkan Sarıaltun, belediye bünyesinde bulanan ve değeri çok yüksek iş makinelerini kullanan işçi kardeşlerimiz ile tecrübeli personellerimizle birlikte ilçemizin hizmet gitmeyen bir yeri kalmaması için uğraşıyoruz. işçilerimizin taban maaşını 3 bin 200 TL olacağını ve işçi kesim temsilcileri ile sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Altun: “Bünyemizde çalışan işçi kardeşlerimize milyonluk araçları teslim ediyoruz. Taban maaşlarını 3 bin 200 TL yapma kararı aldık. İmkan olsa da keşke 5 bin TL yapsak. Ama imkanlar dahilinde işçi kardeşlerimin maaşını asgari 3 bin 200 TL uygun olacağını düşündük. Amacımız işçi kardeşlerimize belediye olarak bir nebze olsun destek olmak. Devletin malını gözü gibi koruyan bu ilçenin evlatlarına yani aslan gibi işçi kardeşlerim ile kullanacakları araç ve makina teçhizatlarıyla ilçemizin altyapısını, üstyapısını daha iyi hale getirmek için gece gündüz çalışacağız” dedi.