Kanal Maraş'ın ihbar hattına gelen bir arama sonrasında, Büyüksır mahallesinde ikamet eden ve kimsesiz yaşayan Osman amcaya ulaşan Kanal Maraş ekibi, Osman amcanın nasıl mağdur olduğunu ve yalnız bırakıldığını gözler önüne serdi.

Yalnız başına yaşayan 73 yaşındaki Osman Bilgiç kendi evine gelen elektrik kablosunun 4 ev üzerinden geçtiğini, o evler yıkılırsa kendi evinin de zarar görebileceğini söyleyerek bir elektrik direği diktiremediğini belirterek isyan etti. Akedaş'a dilekçe yazdığını fakat talebinin yerine getirilmediğini söyledi.  

Osman amcanın çok zor şartlar altında yaşamasına rağmen devlet büyüklerinden istek olarak sadece bir elektrik direği istemesi yürekleri burktu.

AKEDAŞ'a birçok kez gittiğini söyleyen Osman amca bir tane elektrik direği diktiremediğini söyledi.

Osman amcanın evine gidecek bir yolu yokken, Osman Amcanın sesine kulak veren ve yolunu yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e Kanal Maraş ekibi olarak teşekkür ediyoruz.

Öte yandan söz konusu mahallede su sıkıntısı da yaşanmakta olduğunu belirten mahalle sakinleri, Köy yerleşkesinde şebeke suyu bulunmazken, kabaklı çayında ise bolca su olduğunu söylediler.  Depoya 3 KM uzaklıkta bulunan su kaynağı, dereden boşa akarak Sır barajına akmakta. Köy sakinleri bu çay yatağının içilebilir olduğunu ve şebekeyle çok rahat bir şekilde köylerine ulaştırabileceğini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri evlerindeki musluktan su akmadığını bir nevi su olan yerde susuz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar su almak için eski yöntemlerle çeşmeden kovayla evlerine su getirdiklerini söylediler. 

Büyüksırın dağlarında çok su olduğunu fakat bölgedeki insanların su sorunu yaşadığını söyleyen vatandaşlar isyanlarını dile getirdi.

Büyüksır Mahallesinde 3 katlı bir evi Devlete bağışlayan Hayırsever bir vatandaşın olduğunu, bu evin Osman Amca gibi kimsesi olmayan bu mahallede yaşayanlara tahsis edilmesi halinde büyük sevap kazanalılacağını belirterek bağışlanan evin boş olarak atıl vaziyette bırakıldığını bir an önce Devlet Büyüklerinden bu konuya da el atmaları gerektiğini belirttiler.