Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok kez dile getirdiği ''Tasarruf ve lüksten kaçının'' açıklamalarına rağmen belediyelerde yaşanan lüks yaşam Kahramanmaraş'ta devam ediyor haberine ilişkin 11.11.2019 tarih 29221 sayılı kayıt numarasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan tarafından, ''Mercedes'i satıp yerine daha pahalı bir araç olan 4x4 Passat'' ile ilgili dilekçe vermişti.

Ve sormuştu:

1-Mercedes Marka aracın kime? Ve kaç para bir bedelle satıldığı?

2-Yeni alınan makam aracı olarak; ‘’Wolkswagen Passat Marka aracın ne kadar bir bedelle alındığı veya kiralandığı hususunda 4982 Sayılı Bilgi edinme yasası kapsamında kamuoyu adına tarafına bilgi verilmesini’’ talep etmişti.

MERCEDES’İ SATTIK YERİNE ARAÇ ALMADIK

Bu dilekçeye ilişkin Büyükşehir Belediyesinden ancak 41 gün sonra 20.12.2019 tarihinde cevap geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, görevi devraldıktan sonra tasarruf tedbirleri uygulanacağını söylemiş ve makama ait lüks araçları hatta daha sonra Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarını bile tasarruf tedbirleri nedeniyle kaldırmıştı.

Belediye tarafından Verilen kısa cevapta; ‘’Mercedes marka aracın ihale yoluyla satıldığını, yerine herhangi bir aracın alınmadığını’’ belirtmeleri kafalarda soru işareti bıraktı.

BİNDİĞİNİZ ARAÇ HAYIR KURUMUNDAN MI GELDİ?

Kamuoyunu tatmin etmeyecek bu cevaba ilişkin kamuoyu adına tekrar soruyoruz:

1-Satılan Mercedes araç kaça satıldı?

2-Bindiğiniz Wolkswagen Passat Marka makam aracı bir hayır kurumundan mı geldi? Yoksa şehir merkezi ve ilçelerin, yol kış şartları bakımı için ihaleyi alan firma, binmeniz için mi aldı?

3-Sahi bindiğiniz Passat araca herhangi bir kiralama bedeli ödüyor musunuz?

4-Ödüyorsanız ne kadar ödüyorsunuz?