Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada:

"Kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilciliği adına bazı medya organlarında belediyemiz hayvan rehabilitasyon merkezinde hayvan hakları ihlalleri olduğuna ve yetkililerin bu konuya duyarsız davrandıklarına dair bir haber yayınlanmıştır.

Belediyemizin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi Bakanlığın tip projesine uygun olarak yapılmıştır. Bu merkezde barınma, besleme ve tedavi uygulamaları ilgili mevzuat hükümlerine uyularak yerine getirilmektedir. 

İddia edildiği gibi tasarruf tedbirleri ya da eleman eksikliği gibi sebeplerle Belediyemizin hayvan barınağında bakım, tedavi ve besleme ya da rehabilitasyon konularında herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. Barınağımıza 1 yıl içerisinde gelen toplam 4.280 sahipsiz hayvandan 1.812’si yaralanma ve hastalık nedeniyle gelen hayvanlardan oluşmaktadır. Tedavi ve bakım süreci devam eden hayvanların aç ve bakımsız bırakıldıklarına dair asılsız iddianın kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır.  

HAYTAP adına Belediye Başkanımızdan herhangi bir randevu talebi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca  diğer STK’ların randevu alamadığı gibi bir ifadenin HAYTAP tarafından dile getirilmesi de manidar bulunmuştur. 

Haber içeriğinde, hayvan haklarına ilişkin somut bir ihlal ya da bilgi paylaşılmadığı gibi, randevu verilmemesi, çalışanların işten çıkarılması ve yerine görevlendirilenlerin ehil olmaması, tasarruf tedbirleri nedeniyle kısıtlamaya gidilmesi şeklinde birbirleriyle ilişkisiz iddia ve yorumların başka maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.