Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli bünyelerinde görev alan bazı işçiler, Hayrettin Güngör göreve geldikten sonra işten çıkarılmıştı.

Tam da bu noktada alınan bilgiye göre bazı işten çıkarılan işçilerin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün kardeşi Nurettin Güngör'ün, nüfuzunu kullanarak kendilerine iftiralar atarak işten çıkarılmalarının sağlandığını, buna sebep ise Kültür Park otoparkına özel aracını park ettirmediklerinden dolayı olduğu öne sürüldü. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün kardeşi Nurettin Güngör'ün belediye içerisinde nüfuzunu kullandığını söyleyen ve otoparka aracını almadığı için iftira atarak işten kasten çıkarıldığını belirten işçilerden H.P'nin Kardeş Güngör hakkında hem manevi tazminat hem de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine ulaşıldı. 

HAYRETTİN GÜNGÖR'ÜN KARDEŞİNE TAZMİNAT DAVASI

İşten çıkarılan H. P. isimli işçinin tazminat dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

''...Davalı Nurettin Güngör mevcut belediye başkanının kardeşi olup müvekkilimle yaşadığı ufak tartışmadan dolayı öncelikle belediyede bulunan nüfuzunu kullanarak yaklaşık 6 yıldır çalışmakta olduğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan AKBEL ÜRÜNLERİ TEM. HİZ. TAŞ. MAT. TAN. BAS. YAY. AJ. ORH. İNŞ. GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.'inden atılmasını sağlamış ardından müvekkilime iftira atmak suretiyle savcılığa şikayet etmiş ve tutuklattırmaya çalışmıştır. Tüm bu yaşananlar aynı zamanda şeker hastası olan müvekkilimde derin ve onarılamaz hasarlar oluşmuş olup işbu davanın açılması zorunlu kılmıştır...''

Dava, Kahramanmaraş 3. Asliye Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek.