Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur kenti etkisi altına aldı. Hava nasıl olacak sorusunu soran Kahramanmaraşlı vatandaşlar bugünün hava durumunu merak ediyor. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre Kahramanmaraş'ta yağmurun bugünde devam edeceği kaydedildiİşte günün hava durumu ayrıntıları ve 5 günlük haritalı hava durumu...

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Bölge geneli, çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniliyor. Yağışların, Adana ve Mersin il genelinde,Osmaniye, Hatay kıyı kesimlerinde, Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli(21-50 kg/metrekare), Adana ve Mersin iç ve yüksek kesimlerinde ise yer yer şiddetli (51-90 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 4-8 derece azalacak.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, toz taşımımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemizde yağışların; Adana il merkezi ile Mersin il merkezi kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Adana ve Mersin kuzey ve iç kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-90 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLER İÇİN UYARI: Akdeniz'de ilk saatlerden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına Akdeniz'de aynı gün (29.03.2018) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Kaynak: Kanal Maraş