Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Millet Bahçesini Kahramanmaraş’ta görmesi ile birlikte Türkiye’nin her yerinde yapın talimatı vermişti. Söz konusu millet bahçesinin Türkiye’ye örnek olması gerekirken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bahçeyi kaderine terk etti.

Binlerce dönüm alan içinde bulanan Millet bahçesi bakımsızlıktan artık çürümeye yüz tutarken, şehitlerin isimlerinin çakılı olduğu kütük ve isimlerinin yazılı olduğu levhaların içleri açısı hali ise yürek sızlattı.

"YAZIKTIR GÜNAHTIR BU BİLİNCİ ÖLDÜRMEYİN"
Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, WhatsApp ihbar hattına gelen bir şikayet üzerine, 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne giderek içler acısı manzarayı kamuoyuna duyurdu.

Görüntülerde, şehitlerin isimlerinin olduğu levhaların silindiği, levhaların çakılı olduğu kütüklerin ise bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttuğu gözlemlendi. 

Gördükleri karşısında şok olan Karaaslan ise: “251 kişinin niçin şehit olduğunu bu millete anlatamazsanız, hiç birşeyi anlatamazsınız. Bu levhaların tamiri için kime ne talimat veriyorsanız verin ki, milletimiz bilincini yitirmesin” dedi.