Göreve gelir gelmez, korku imparatorluğu kuran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendi ekibimi kuracağım diye resmen belediye de kıyım yaptı. Kendi ekibini kurduktan sonra da, adet edinmiş gibi o ekipleri de dağıtan Güngör’e personel dayanmamaya başladı. 
KASKİ İLE BAŞLADI
Güngör İlk olarak KASKİ’ye kendi prensi olan Doç. Dr. Özgür Ödemir’i getirmiş ve göreve başlamısını sağlamıştı. Malatya’da resmen su sorununu bitiren ve yaptığı projeler ile Malatya’yı su konusunda ileriye götüren, Orman ve Su işleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun öğrencisi olan Özdemir, bir gece aldığı karar ile istifa etmiş ve Kayseri’ye gitmişti. Daha sonra hiç durmadan görevden almalara imza atan Güngör, son olarak Kültür Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Mustafa Semerci’yi görevinden aldı. Semerci’de kendinden önceki her personel gibi görevden alındığını EBSYSD üzerinden gelen yazı ile öğrendiği öğrenildi.   
NEZAKET KURALLARINI HİÇE SAYDI
Trabzonlu bir bayan ile yaşadığı diyalog sonrası kendinin nezaket kurallarından uzak olduğunun notunu veren şehir halkı, daire başkanları ve müdürlerin görevden alınmasındaki tutuma da şaşırmadı. Daire Başkanları ve sıralı müdürleri görevinden alan Güngör, nezaket kurallarını da hiçe sayarken, Bürokrasinin soğuk duvarlarında kendine yapılmışçasına herşeyi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde uygulayan Güngör, görevden alınan personellerine, “Emek Harcadınız, ellerinize sağlık” cümlesini bile demezken, personele resmen itibar suikastı yaptı. Görevden alınmalar, ya basının haber yapması ile ya da Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYSD) üzerinden yapılırken, Güngör’ün bu tavrı da eleştiri konusu oldu.
KAHRAMANMARAŞ 10 YIL GERİYE GİTTİ 
2014-2018 yıllarında belediye manasında hizmetin altın çağını yaşayan Kahramanmaraş, son 2 yıldır içine kapalı, sorunları ile başa çıkamayan bir görüntü çiziyor. Güngör’ün göreve gelmesi ile belediye ile halk arasında, belediye ile basın arasında, belediye ile tüm kurumlar arasında büyük bir hesaplaşma yaşanıyor. Söyledi her olay, yaptığı daha doğrusu yapamadığı her hizmet alay konusu olan Güngör, kişisel hırslarını belediye personelinden mi çıkarıyor sorusu da akıllara geliyor. Bırakın hizmet yapmayı, 2008 belediyeciliğine tekrar dönen Kahramanmaraş, bölgenin en sönük şehirleri arasında yer almaya başladı. 
ANKETLER DOĞRU DEĞİL
AK Partinin yüzde 14’lük bir oy kaybına tek başına imza atan Güngör, içi boş yapılan bir anket sonrası AK Partiye güya yüzde 16’lık bir oy artışı sağlamış gözükürken, vatandaşların hiç biri ise Büyükşehir’den memnun bir görüntü çizmiyor. Onikişubat Belediyesinin kente kazandırdığı bisiklet yolunu görmeyerek 17 KM daha bisiklet yolu yapmaya çalışan, Önsen Köprüsünün geçici yolunda yaşanan aksama ise Güngör’ün başlıca eleştirildiği iki konu oldu.  Göreve geldikten sonra sadece iki proje yapan Güngör, kıskançlık boyutunu öyle bir yere çıkardı ki, belediyenin resmi sitesinden önceki belediye başkanlarının haberlerinide çıkarttı.
ALINAN PERSONELLERİN HEMEN HEMEN HEPSİ SAKARYALI
Öte yandan iddialara göre, Büyükşehir Belediyesinde son alınan bazı isimlerin Sakaryalı oluşu da gözlerden kaçmadı. Türkiye’nin en çok bürokrat yetiştiren şehri olan Kahramanmaraş’ta, bu kıyımın sebebine ise bir anlam verilemedi. Kendi de Kahramanmaraşlı olan Güngör’ün Büyükşehirde personeli hoyratça kullanıp, Sakarya ekibini getirmesi de eleştiri konusu oldu.