Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesinde bulunan bazı işyerleri bu günlerde sundurma yapma yarışı içerisindeler.

Kanal Maraş yazarı Mustafa Karaaslan geçen günlerde "Nasıl bir şehir oluruz? Varın adını siz koyun…" köşe yazısında sundurmalar konusuna değinmişti.

Kervan Pastaneleri binevler şubesinde bugünlerde hummalı bir tadilat içerisinde olup, yol kenarına kadar sundurma yaptığı görüldü. Kanal Maraş kameraları Kervan Pastaneleri binevler şubesindeki bu yapım aşamasında olan sundurma inşaatını yerinde çekti. 

Konu ile alakalı Onikişubat Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Tüfekçi haber muhabirimize şunları söyledi; "Biz öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına bu yeni sundurma yapan esnaflarımıza uyarıda bulunuyoruz. Yapmayın , etmeyin diyoruz. Ancak bizlere verdikleri cevapta daha önce Akdo ve cafelerin sundurmalar yaptığını söyleyerek maalesef yapmaya devam ediyorlar. Bizde yasal Mühürleme işlemi yaparak yasal prosödürü uygulamaya başladık. Daha önce sundurma yapanlar ile ilgili Çevre ve şehircilik Bakanlığına yazdığımız görüş yazısı yeni geldi. Bu yazıda bahsedildiği üzere (...ÇEKME MESAFELERİNE TECAVÜZ ETMEMEK ŞARTIYLA ve tanımına uygun şekilde imal edilmesi gerektiği, cam panellerle (açılır kapanır dahi olsa) kapatılması durumunda Yönetmelikteki sundurma tanımına aykırılık söz konusu olacağı, İmar Kanunu 32’nci ve 42’nci maddesinin uygulanması gerektiği…) yazılmış olup eski sundurma yapanlarada aynı yasal işlemi uyguladık. Mühürleme yaptık." dedi.

Kervan pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu'na ise telefon ile ulaştık. Konu ile alakalı birkaç gün içerisinde açıklama yapacağını belirtti. 

Kanal Maraş'tan Mustafa Karaaslan'ın sundurmalar ile ilgili VİDEO HABERİNİ İZLEYİNİZ...