SPORCUYA DEĞİL SPORCUNUN MALZEMESİNE KÜNDE YAPMIŞLAR

Binlerce başarılı sporcuyu çıkararak Avrupa’da ve dünyada güreşin başkenti olarak anılan Kahramanmaraş, spor kamuoyunun konuştuğu bazı iddialar ile çalkalanıyor. Büyükşehir Belediyesi Spor şube Müdürlüğünün malzeme alımında, ihaledeki malzemeleri değil daha ucuz malzemeyi kabul ederek kurumu zarara uğrattığı gibi, ‘sporcuya değil sporcunun malzemesine künde yapmışlar’ deniliyor.

İDDİA DOĞRU İSE TAHİMİNİ BİNLERCE TL ZARAR VAR

Şubat ayında yapılan ihalede belirtilen malzemeler yerine hepsinin düşük kalite ürünler ile değiştirildiği ve bu yolla belediyenin binlerce TL zarara uğratıldığı öne sürülüyor. İddianın sahibi Ekrem Karaoğlan kanalmaras.com Mustafa Karaaslan’ın sunduğu açık masa programına konuk oldu. Karaoğlan burada yaptığı açıklamada, belediyenin zarara uğratıldığını, dağıtılan güreş ayakkabılarının piyasada 20-25 TL’ye satıldığını, futbol ayakkabılarının ise ihaledeki ayakkabılar olmadığını ve piyasada düşük fiyatla satılan ayakkabılar olduğunu söyledi. 

BELEDİYE ZARARA MI UĞRATILDI?

Karaoğlan’ın iddialarına göre güreş, futbol, basketbol ve salon ayakkabısında büyükşehir belediyesinin zarara uğratıldığını ihaleye giren firma ile Büyükşehir Belediyesi'nin spor şube müdürlüğü arasında bir gizli anlaşmanın olabileceğini öne sürdü.  Karaoğlan, belediyenin milyonlarca TL zarara uğradığını bu konuda yasal süreci başlatarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 

BU İHALELERDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ HABERİ YOK

Ekrem Karaoğlan şöyle konuştu: “Yapılan ihalelerden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un haberi yok. Nerden haberi olsun. İhaleyi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü yapıyor, ihale komisyonu var. Komisyon başkanı var, üyeleri var. Büyükşehir Belediye Başkanının bütün ihalelerden haberi olmaz zaten. İhale birimi bu işlere bakar”

21 ŞUBAT’TA İHALEYE GİRDİK

Şubat ayında belediyemiz 19 kalemde ihaleye çıktı. E-kaptan dosyamızı indirdik, gerekli incelemeleri gerektiği alıştırmaları yaptık ihaleye girmeye karar verdik. İhaleye hazırlanarak girdik. İhaleye hazırlanırken Gençlik ve Spor Müdürlüğü bize teknik şartnamesinde: ‘Teklif edilen spor malzemelerinin numuneleri, teknik şartnamede belirtilen niteliklere ve standartlara uygunluğunun, kontrol amacıyla birebir olmak üzere temin edilmesi gerekmektedir’ demiş.

Teknik şartnamede bir maddede de alternatif ürün kabul edilmeyecektir demiş. 19 kalemin İçerisinde 4 kaleme müdürlüğün önem verildiği bize söyleniyor.

BELEDİYE DEKİ İHALEDE İSTENİLEN ÜRÜNLERİ İNCELEDİK

İhaleye giren firmaları belediyeye davet ediyor. Gösterilen ürünlerin aynısını veya eşdeğeri yani aynı kalitede başka marka olabilir deniyor ama kalite düşürmemek şartı ile. Müdürlüğe gittiğimde kendi cep telefonumda istenilen ürünlerin fotoğraflarını çektim. Bizzat Müdür Bey'in odasına koymuşlar istenilen numuneleri, üstüne de kendileri istedikleri ürünleri yazmışlar. Kendimi hazırlayıp ihaleye girdim, ihaleye girip çıktık. İhaledeki ürünlere göre teklifimizi verdik. İhale bende kalmadı. Olabilir ihale bende kalmayabilir. Bu malzemelerden futbol ayakkabısının, güreş ayakkabısının, bir de eşofman bunlar amatör spor kulüplerine yardım amacıyla alınıyor. 16 kalemi de kendi belediyenin bünyesindeki yaz spor okullarına gelecek öğrencilere veriliyor. Onları numune olarak alma şansımız yok. Aldıklarını görme şansımız da yok. Çünkü bize göstermiyorlar. Böyle bir yol izliyorlar.

19 KALEMDE OLUŞAN ZARARI VARIN SİZ DÜŞÜNÜN

21 Şubat'ta bizim gireceğimiz ihale yapıldı, 31 Mayıs'ta ancak amatör spor kulüplerine malzemeler dağıtıldı. Kulüplerimizden bir tanesinin yöneticisi bana geldi, bir yere uğrayacağını söyleyerek dağıtılan ürünleri iş yerime bıraktı. Bakabilir miyim? Dediğimde ise kramponların ve diğer ayakkabıların değiştiğini gördüm. Belediyenin ihale ile aldığı ayakkabı teknik şartnamede belirtilen ayakkabı değil, üstelik alınan ayakkabı 180 TL ihalede istenilen ayakkabı ise 220 TL. Böyle dağıtılan 800 ayakkabı var, bu 32 bin TL yapar. Bir kalemde 32 bin TL gidiyor. Güreş ayakkabısının da ihaledeki numune değeri 250 TL, Kulüplere verilen ayakkabı 50 TL, böyle dağıtılan 200 ayakkabı 40 bin TL yapar. Bu kalemde de 40 bin TL toplam zarar var. 19 kalemde alınan malzemelerdeki rakamları varın siz düşünün.”

EKREM KARAOĞLAN’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI VİDEO HABERİMİZDE İZLEYİNİZ…