Pazarcık'ın Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi Muhtarı Ali Kuştaş, meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Kaza, ilçeye bağlı Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi D-360 karayolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre; Celal Yemişen (60) yönetimindeki Mercedes marka 06 GC 0012 plakalı mucur yüklü kamyonunun kontrolünü kaybetmesi sonucu Yukarı Pazarcık mevkiinde devrildi. Yan yatan kamyon, devrildiği sırada yol kenarında park halinde bulunan 3 aracı ezdi, 2 kişiyi yaraladı. Kazada, kamyon sürücüsü ile birlikte o anda yol kenarında bulunan Mehmet Emin Arikoğlu Mahalle Muhtarı Ali Kuştaş (47) ile Hatice Törün (36) yaralandı. Yaralılardan Muhtar Ali Kuştaş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kuştaş'ın kazada hayatını kaybetmesi sonucunda, Eski Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ sosyal medyadan, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan hakkında çok sert eleştirilerde bulundu.

Bozdağ, kendi döneminde ihalesi yapılan çevre yolunun çalışmalarına hâlâ başlanılmamasına çok sert tepki gösterdi.

Bozdağ'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi muhtarımiz Ali Kuştaş'ı elim bir kaza sonucu kaybetmemiz üzerine yapılan yorumlar nedeniyle bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Çevre yolunu hiç kimse askıya alamaz, 160 milyona ihalesi yapılmıştır, sadece işi hızlandırmak ve ısrarcı olmak lazımdır. 17 aydır her gün hayırlı işler, hayırlı sabahlar diyerek, küçük büyük her önüne gelenin elini öpmelerle ne çevre yolu, ne içme suyu, kısaca yarım kalan işler bitirilemez. Hastaneden görevlendirme ile getirilen sağlık personelleriyle bu işler olmaz, onlar petrolde oturan 'Mikro Mustafa'dan talimat alarak çalışırlar. Muhtarıma, o güzel insana içim yanarak Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun"