Dün Ankara’ya çağrılan AK parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debğici’ye görev yaptığı süre için teşekkür edildiği belirtildi. 2018 yılında il kongresine sayılı günler kala dönemin İl Başkanı Ahmet Özdemir görevinden alınmış ve yerine dönemin Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici getirilmişti.

Jet atama sonrası AK Parti çevresinde ciddi rahatsızlıklar çıkmış ve araya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girmişti. Yaşanan bu olay sonrası temkinli bir yaklaşım stratejisi geliştiren AK Parti kurmayları, kulis bilgilerine göre Ömer Oruç Bilal Debgici'yi önceki gün Genel Merkeze çağırarak emeklerinden dolayı teşekkür edildiği öğrenildi.

7 Kasım da yapılacak il kongresi öncesi bir olumsuzluk yaşamamak için yapılan bu hamle sonrası Debgici’nin de önümüzdeki gün ve saatlerde basının karşısına çıkarak görevi bıraktığını söylemesi beklenirken, yerine aday olacak il başkanının ismini bu açıklama sonrası kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

2018 YILINDA NELER YAŞANMIŞTI
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı listesinde ciddi değişiklikler yapacağı sızan dönemin İl Başkanı Ahmet Özdemir’e bir gece operasyonu yapılmış ve kongreye 6 saat kala görevden alındığı bildirilmişti. O dönem il başkanlığında yaşanan rahatsızlığın sebebinin ise il yönetiminde köklü değişiklik yapılacağı yönündeki kesin bilgiler olduğu iddia edilmişti.

(Kaynak: Kanal Maraş)