Her zaman doğrudan yana olan kamuoyunu bilgilendirmek adına, onlarca haber dosyasını ele alan Kanal Maraş, önceki gün Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı mahallesinde bir kağıt fabrikasının atık suyunun gittiği dereyi haber yapmıştı. Vatandaşın sağlığını hiçe sayılarak yapılan atıksu işlemi sonrası mahalle halkı isyan etmiş ve dereyi iş makinesi ile kapatmıştı.

Haberin yayınlanmasından bir müddet sonra kağıt fabrikasının Müdürü Alaaddin Yalçınözü şu açıklamayı yapmıştı: “öncelikle medyada yayınlanan videoda gösterilen dere Kılılı bölgesindeki başka sanayi kuruluşlarının ve Türkoğlu İlçesinin lağımlarının aktığı deredir. bu dereye Kipaş Kağıt Sanayi işletmeleri A.Ş hiçbir şekilde deşarj yapmamaktadır. Kipaş Kağıt sanayi olarak deşarj yerimiz doğrudan aksu nehridir ve tüm atık su sistemimiz çevre bakanlığı tarafından 7 gün 24 saat denetlenmektedir. görüntülerde başka işletmelere ait atık suların kasıtlı olarak Kipaş Kağıt’a aitmiş gibi gösterilmesi ilgililerin organize şekilde iftira ve firmamızı itibarsızlaştırma çabası içinde olduklarının kanıtıdır” 

KASKİ KANALİZSAYONU DEREYE Mİ BOŞALTIYOR?

Kipaş Kağıt Genel Müdürü Alaaddin Yalçınözü’nün itiraf gibi basın açıklamasına ise gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den gerek ise KASKİ yetkililerinden açıklama gelmemesi ise merak konusu oldu. KASKİ’nin 77 bin kişinin yaşadığı Türkoğlu ilçesinde kanalizasyon şebekesini açıktan mı veriyor? Soruları dolaşırken, fabrika yetkililerin ise akıllara zarar açıklamasının kaynağı da merak konusu.

Yasal uyarı: Bu haber Kanalmaras.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.