Yıkıcı bir deprem olması halinde Kahramanmaraş ve çevresinde bulanan birçok yapının yıkılacağı uzmanlar tarafından daha önce bildirilmişti. En az 200 bin nüfusu direkt, 600-700 bin nüfus ise dolaylı ilgilendiren deprem için ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığının kentsel dönüşüm çalışmaları kaplumbağa hızında ilerliyor. Katıldığı toplantılarda Kanal Maraş Mikrofonlarını kaldırtmasından başka büyük icraatı bulunmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, elinde ahşap arabalarla poz verdiğini görenler ise vay halimize vay başımıza diyor.

SAYIN BAŞKAN İCRAAT İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ SÖYLEYİN BİZ DE BİLELİM 

Her fırsatta sözsel olarak, “Sevdamız Kahramanmaraş” diyen ama eylemsel olarak “Kaderine terk edilen kent” izlenimi verilen Kahramanmaraş için artık harekete geçilmesi bekleniyor. Vatandaşın en büyük yatırım ve icraat olarak beklediği kentsel dönüşüm projeleri ise deyim yerindeyse ilerlemiyor.

ADI SİTEDE VAR AMA SAHADA KENDİSİ YOK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde kentsel dönüşüm alanlarının yapılacaklar listesi bulunurken, sahada çalışmanın olmaması ortadaki tutarsızlığın en büyük göstergesi oldu. Sitede 3 Word belgesi yapılacak listesi bulunurken, bazı alanlarda hala çalışma olmaması vatandaşın tepkisine neden oldu.

SİTEDE BULUNAN ÇALIŞMALARIN BAŞLIKLARI  İSE ŞÖYLE

  • Saçaklızade Mahallesi rezerv alanı
  • Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı ve çevresi kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı
  • Serintepe ve çevresi kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı
  • Türkoğlu ilçesi Kılılı Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı
  • Binevler Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı

(Kaynak: Kanal Maraş)