Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs süreci nedeniyle yeni eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullanımına önce Büyükşehir Belediyesinin bilgisayarlarını açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şimdi de Ankara’nın kırsal mahallerinde (köylerinde) internet erişiminde sorun yaşayan çocukları sevindirirken Kahramanmaraş'ın kırsal köylerinde internet sorunu giderilmedi.

Pandemideki artışa karşı yüz yüze eğitime ara verilmesi kararı sonrası 18 milyon öğrenci uzaktan eğitim alırken Kahramanmaraş'ın bazı köylerinde internet sorunu ile karşı karşıya kalındı. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan 'Covid-19 Salgınında Eğitim' adlı rapora göre 77 ülkelik, ‘Sessiz bir çalışma yerine erişimi olan öğrencilerin yüzdesi’ listesine Türkiye, 49’uncu sıradan girdi. Bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması da yüzde 70’in altında kalırken, ‘Avantajlı okullarda’ okuyan öğrencilerde bu oran yüzde 90’a yaklaştı. 

Online eğitime erişimde yaşanan sorunlar Kahramanmaraş'ın kırsal kesimlerinde daha ciddi bir boyutta.

ANKARA SORUNU ÇÖZDÜ; BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Ankara'da internet olmayan mahalleye internet getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Köseli mahalle sakinleri, uzaktan eğitime geçildiği ilk günden itibaren internet bağlatmak için uğraştıklarını ancak bir türlü yapılamadığını belirtirken, “Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Mansur Başkamız bize çok büyük bir iyilik yaptı. Sürecin başından beri ilgili yerlere defalarca dilekçe yazdık ama bir türlü internet getiremedik köyümüze. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun”  dedi.

Konuyla ilgili bir paylaşımı dikkat çeken Onikişubat İlçesi'ne bağlı Köseli Mahallesi Muhtarı Arif Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde fidan yetersizliğinden dolayı fidan veremediklerini söyleyen Muhtar Demir şunları söyledi;

''Bizde ortaokulumuzun çevresini ağaçlandırmak için fidan istediğimiz Büyühşehrimiz stok yetersizliğinden dolayı fidan veremiyoruz dedi. Hayrola İnşallah'' dedi.

Ankara'yı her fırsatta daha iyiye taşımak için vatandaşlarla iletişimi her türlü olumlu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın takdirleri ve yaptıkları tüm Türkiye'de alkışlanıyor.