Pahalı çantalar, lüks ayakkabılar, ayak bileğine kadar çekili pantolonlar ile vatandaştan oy istemeye çalışan AK Partinin Kahramanmaraş’ta ki bazı isimleri pandemi sonrası sessizliğe büründü. Cumhurbaşkanı veya partinin üst yönetimi geldiği zaman ortaya çıkan, pahalı maskeleri ile poz veren AK Partinin şehirdeki bu etkin isimleri, şehir için önemli konuları sosyal medya vasıtası ile duyurmaya başladı. İş yapamayan Büyükşehir Belediye Başkanının arkasına bir bir sığınan ve asıl maskeleri düşmesin diye Büyükşehir Başkanımız haklı paylaşımları yapmaya çalışanların hepsi ise Kahramanmaraş’ın 5 yılın çalınmasını ve şehrin köhneleşmesini seyrediyor.
  
MADEM BAŞKANINIZ HAKLI, KÖPRÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye’de en büyük yol projeleri bile 3 yılda bitirilirken göreve geleli iki yıl olan ve Önsen Köprü projesinin ise kendinden önce plana sokulmasına rağmen bir yol alamayan Güngör yönetimi, eleştirilerin odağı oldu. Söz konusu eleştiriyi yapan Kanal Maraş olunca, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı ise sosyal medyasında bir açıklama yaptı. 
“Asımın Nesli” diye arkasında durulan ilçe başkanı Kara açıklamasında akla ziyan bir dil kullandı. Köprünün su yükseldiği zaman kullanımdan çıkarılacağını belirten Kara, onca vatandaşın batı köyleri ile ulaşımının eskisi gibi olacağını üstü kapalı söylerken, yeni proje hakkında bilgi vermedi.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Siyasetçi bir ailenin ferdi olan Kara’ya Kanal Maraş olarak bir çağrıda bulunuyoruz: “Siz siyasetçisiniz, yarın bir gün pandemi bitince meydana indiğinizde vatandaş size bunları sormayacak mı? Hayrettin Güngör, muhtemelen 5 yılın sonunda tekrar seçilemeyecek. O yolcu siz hancı. Sizin partinizin içinde eleştiri konusu olmayabilir, ama bu yapamadığınız hizmetleri yarın yaşadığınız şehirdeki her bir ferdin gözünün içine bakarak nasıl açıklayacaksınız? Bizim amacımız sizi eleştirmek olsaydı emin olun isim zikretmeden bile yerden yere vurabilirdik. Bu tehdit değil, lütfen yanlış anlamayın, bizim yaptığımız sadece bu halka verilen sözlerin yerine gelmesi olarak algılayın. Siz buranın evladısınız. Bu memleketin sorunları hemhal olmanız gerekir iken kibir abidesi birinin açıklamasını sanki lütuf gibi sosyal medyada yayınlıyorsunuz. Yayınlanması adına teşkilat üyelerinize bizzat telefonlar açıyorsunuz. Bu olmaz, bu siyaset yapmak değildir. Bize bir şey olmaz, biz eleştirimizi yaparız ve gerisini halka bırakırız. Sizin bu açıklamalarınız zaten Güngör ile düşen yüzde 13’lük oy oranınıza hayli bir düşüş daha yaşatır. Ve yaşatmakta. Bakın Antep’e, bakın Hatay’a nasıl çalışıyorlar. Birisi iktidar, birisi muhalefet partisinin belediye başkanı. Ama siyaseten uzak çalışıyorlar. Sizede böyle bir çalışma temposu diliyoruz. Siz bizim yaptığımız habere jet hızıyla açıklama yapacağınıza yarın bir gün vatandaşa ne söyleyeceğinizi düşünün, iyi ezberlemenizi tavsiye ederiz.”

KARA’NIN O AÇIKLAMASI İSE ŞÖYLE
“Dün bir basın yayın organında önsen servis yolu ile ilgili yapılan açıklamalara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi belediyemizin açıklaması görselde belirtilmiştir. Şu an kullanılan yer geçici olarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve seyahat sürelerini kısaltmak adına yaptığı servis yoludur. Önsen köprüsü projemiz; proje, ihale aşamaları tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Filler malzeme serili 400 metrelik yer  su seviyesinin yükseldiğinde tekrar tahrip olmaması adına şu an için asfaltlanmamıştır. Basın mensubunun video da bahsettiği üzere belediyemizce sık sık kontrol edilmek sureti ile bakım onarımı yapılmaktadır. Su seviyesi yükseldiğinde veya Önsen Köprüsü yapıldığında servis yolu olarak kullanılan bu yol kullanıma kapatılacaktır. Pandemi sürecinin el verdiği ölçüde Teşkilatlar olarak Belediyelerimiz ile birlikte milletimizin bütün problemlerine yetişme ve çözüm üretme gayreti içerisindeyiz. Hizmet etmekten onur duyduğumuz hemşehrilerimize arz ederiz...”

BAŞKAN KARA'YA DİYORUZ Kİ:

Kanal Maraş haber yaptı yol düzeltildi. Hatırlatmakta fayda var...