Su potansiyeli bakımından Türkiye’nin sayılı illerinin arasında yer alan Kahramanmaraş'ta Kılavuzlu Barajı'nın dibine yapılan iskele bu kadarına da pes dedirti.

Kahramanmaraş'ta tanınmış bir işadamı olan H. Ö.'nün olduğu belirtilen iskelenin bir inşaat firmasının sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşılan fotoğraflar şaşkınlık yarattı. Barajın metrelerce dibine beton bloklar yerleştirilerek yapılan iskeleler 'yok artık' dedirti.

KİM BUNA DUR DİYECEK?

Bazı vatandaşlar Kanal Maraş Whatsapp ihbar hattına yazdıkları mesajda; '' biz yaptırsak hemen başımıza jandarması, belediyesi biner, ceza üstüne ceza yazarlar. Yarın birgün başkaları da kılavuzlu su havzasına iskele yapmaya devam eder. Kim buna dur diyecek? Su havzası kıyı kanunu açık bir şekilde yazılıyken bu gücü kimden alıyorlar? Parası olan kılavuzlu su havzasına iskele yaparsa nasıl olacak?'' 
 

Zengin bir işadamı H.Ö. tarafından yapıldığı bilinen iskelenin, hem doğaseverleri hemde vatandaşları adeta isyan ettirdi.

Barajın dibindeki ekolojik dengeyi bozan ve posidonia çayırlarının yok edilmesine yol açacak olan beton iskele yapımı su altında yaşayan canlıların da yaşam alanlarını yok ettiği biliniyor.

BARAJ ZARAR GÖRÜYOR
Kılavuzlu su havzası ve Kılavuzlu barajın ciddi şekilde zarar gördüğünü söyleyen vatandaşlar, zengin büyük iş adamları tarafından doğanın katledildiğini öne sürerek, yetkilerin bu duruma acilen el atmasını ve iskele yapımına izin verilmemesini istediler.