Fatma Şahin’in çılgın projesi olan ve Melen ile KKTC'ye su temini projelerinde de görev alan bir ekibin yürüttüğü proje sona geldi. İçme suyunun akmaya başladığı Gaziantep, bugün Çağlayancerit’te düzenlenen törenle suyu resmen aldığını duyuracak. Yıllarca Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki Kartalkaya barajından su alan Gaziantep’in aşırı büyümesi nedeniyle bu suda yetmez olmuştu. Sulama amacı ile yapılan Kartalkaya barajından yaralanan çiftçiler yaklaşık 5 sezon ikinci ürün ekememişti.

BÜYÜK BAŞKAN KATILACAK MI?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu’nun Silahtarağa Arıtma Tesisinin “temel atmama” töreni dahil olmak üzere bir çok hizmet yapmamasını kopyalayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün programa katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.

GAZİANTEP BASINI DUYURDU
Suyun resmi törenle açılacağını Gaziantep basını duyururken 2019 yılında Fatma Şahin’in yaptığı açıklamada: “O yüzden elimiz çok güçlü. 1,5 yıl içerisinde bu suyu akıtacaklarını söylüyorlar. 2019'da yerel seçimlerden önce bu suyu akıttığımızda su fiyatlarını aşağıya düşüreceğiz. Daha kaliteli bir suyu daha ucuza içireceğimiz, şehrin ve bölgenin 50 yıllık su yönetimini yaptığımız yeni bir dönem başlatmış olacağız. Bu bakımdan Düzbağ barajı bizim en önemli çılgın projemiz" demişti.

HELETE’YE VERİLEN SÖZLER TUTULDU MU? 
2017 yılında kendilerine verilen sözün tutulmaması nedeniyle eylem yapan Helete halkı ise verilen sözlerin tutulmadığını o dönem söylemişti. Hatta o dönem  Helete Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yumşak, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek şöyle konuştu: “Başlayan mücadelemizde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi DSİ Genel Müdürlüğü ekipleri araçları ile buraya giremedikleri halde, biz muhtarımız ile birlikte sorunları anlaşma yönüyle çözmeye çalıştık. Geldiler, sözler verdiler. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Eski Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak, Helete’ye ilçe olma konusunda sözler verdi. Yapacakları işler konusunda sözler verdi. Bu sözler tutulmadığı halde biz Heleteliler olarak hakkımız arıyoruz. Büyükşehir yasası zaten bizi bitirdi. Heleteliler olarak can damarımız olan Göksu çayının alınması Helete’nin ölmesi demektir. Bundan sonra verilen sözler tutulana kadar Helete her gün burada nöbet tutacaktır. Suyumuzu kesinlikle vermeyeceğiz. İlçe olma konusunda verilen sözler tutulmadığı sürece, bizi askerimiz ile karşı karşıya getiremeyecekler. Biz kesinlikle asker ile karşı karşıya gelmeyiz. Biz onların bizim evlatlarımız olduğunu biliyoruz. Ve mücadelemizi hukuki yönden de sürdüreceğiz. Halkımız burada. Bir an önce verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.” demişti.

BİR ÇILGIN PROJEDE SEN YAP SAYIN HAYRETTİN GÜNGÖR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi süper Başkanı Fatma Şahin çalışmaları ve projeleriyle Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin tamamın aynısını yaparken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı 7 kitap yazarak hiç bir hizmete imza atmaması ile ün yaptı. Bu doğrultuda Kahramanmaraş halkı da Gaziantep Büyükşehir Belediye Süper Başkanı Fatma Şahin'i görerekten ''sen de çılgın bir proje yap ta biz de seni öve öve bitiremeyelim'' dediler.